Thema-avond: pacifisme versus imperialisme

Sinds Rusland vorig jaar Oekraïne binnenviel, wordt er in Nederland hard gediscussieerd. Moeten wij wapens sturen totdat Oekraïne een definitieve overwinning heeft behaald? Of moeten wij inzetten op een snelle vrede? Hoe om te gaan met een agressief imperialistisch* Rusland en de pacifistische* grondslag van DWARS?

Op vrijdag organiseert de Commissie Internationaal een discussieavond over deze vragen. Sprekers zijn Niel Drost van het Clingendeal instituut, GroenLinks Europarlementariër Tineke Strik, en The Hague Academy Fellow Maurits Voortman. Zij zullen hun expertise en politieke meningen delen over deze belangrijke vraagstukken, waarna er een paneldiscussie met de aanwezigen zal zijn. Het doel is om de discussie van de avond te gebruiken voor een nieuw visiestuk over het buitenlandbeleid van DWARS, dus kom vooral en laat je mening horen!

 

* Imperialisme is het proces waarbij landen hun macht in andere delen van de wereld uit willen breiden door gebieden te veroveren en te beheersen. Pacifisme is een visie die duurzame vrede nastreeft en tegen oorlog en geweld is.

 

  • Locatie: Centrum Emma, Cremerstraat 245
  • Afdeling: DWARS Utrecht
  • Tijd: 12 May 2023 20:00-22:00 (inloop vanaf 19:30)