Link(s)e Soep: Kernenergie

DWARS Utrecht, JS Utrecht en PINK! Midden-Nederland zoeken elkaar op om kernenergie te bespreken.

Menig milieu-activist zal fronsen bij het horen van het woord kernenergie. Niet gek als je kijkt naar de grote hoeveelheid radioactief afval dat het resultaat is van de productie van deze vorm van energie. Dit afval blijft vaak voor enorm lange tijd gevaarlijk en de opslag hiervan is niet zonder problemen. Daarnaast wordt geen kleine hoeveelheid mensen angstig als ze denken aan de rampen die kunnen gebeuren als gevolg van kernenergie. Denk aan Fukushima.

Echter, als we kijken naar broeikasgassen, is kernenergie verrassend schoon. Nu groene stroom nog niet altijd zo efficiënt is als we zouden willen, is kernenergie misschien wel een goed alternatief voor kolen en gas en een nodige tussenstap om klimaatverandering tegen te gaan. De wetenschap blijft vooruitgaan en de gevaren en risico’s van kernenergie worden steeds kleiner. Zijn er misschien toch situaties waarin we kernenergie een kans moeten geven?

Hierover zullen we met de drie PJO’s discussiëren.

Daarnaast is het ook een hele mooie gelegenheid om onze linkse-progressieve vrienden beter te leren kennen en heeft deze avond dus ook een gezelligheidsonderdeel. We zullen samen een (veganistisch) soepje eten voor we het gesprek aan gaan. Soep mee-eten kost 1 euro, neem die graag los mee. We zitten in de kelder.

Tot dan!

Liefs,
DWARS, JS en PINK!

  • Locatie: Walden, Domplein 16, Utrecht
  • Afdeling: DWARS Utrecht
  • Tijd: 12 September 2017 18:30 - 21:30