Links Lullen: Stoute Acties

Elke maand komen de leden van DWARS Utrecht, Pink! Midden-Nederland en Jonge Socialisten Utrecht bijeen om te praten over een bepaald thema. Bij de laatste editie van Links Lullen voor de zomervakantie, zullen we stilstaan bij Stoute Acties. Of eigenlijk: Burgerlijke Ongehoorzaamheid (maar ‘stoute acties’ klinkt leuker).

Dit is het idee dat sommige wetten slecht gemaakt zijn, en dat goede mensen deze slechte wetten mogen breken. De gedachte is dat je genoegen neemt met de consequenties (straf), omdat je geen genoegen neemt met het gehoorzamen van de wet. Door de eeuwen heen heeft dit idee veel steun ontvangen en werd het principe gebruikt door Gandhi en Martin Luther King.

We zullen dit thema vanuit verschillende hoeken proberen te benaderen: politiek, maar ook juridisch en filosofisch. Uiteraard zullen we hierbij worden geholpen door interessante sprekers.

De inloop is om 19:30, het programma begint om 20:00. Achteraf is er natuurlijk ruimte voor een borrel. Ben jij erbij? Ook als je niet lid bent van één van de organiserende partijen, ben je van harte welkom om mee te praten.

  • Locatie: Milieucentrum Utrecht, Oudegracht 60
  • Afdeling: DWARS Utrecht
  • Tijd: 20 June 2018 19:30 - 22:30