In gesprek over prostitutie en de Europalaan

Hoi DWARSer of geïnteresseerde!

Op 18 januari gaan we iets tofs doen. Eerder dit jaar maakte DWARS Utrecht kennis met PROUD, de belangenvereniging voor sekswerkers.

Dankzij de interessante verhalen van de dames die we leerden kennen is het prostitutiebeleid van de gemeente utrecht in ons vizier gekomen. Veel dingen daaraan zijn nogal moeilijk of zorgelijk. Eerder wisten wij al dat de sluiting van het Zandpad grote gevolgen had, en onze moederpartij heeft zich jaren geleden bezorgd uitgesproken over de sluiting van de ramen aan de Hardebollenstraat. Nu is er commotie rondom de tippelzone aan de Europalaan, die bijna zeker dicht gaat. Tippelen moet mogelijk blijven in Utrecht, vind DWARS Utrecht. Deze werkvorm die in tegenstelling tot andere vormen van prostitutie veel vrijheid en onafhankelijkheid geeft mag niet de illegaliteit in gestuurd worden.

Op de 18e gaan we hierover in gesprek met andere PJO(‘s) en deskundigen. Met de JS hebben we nu een plan gemaakt en wellicht sluiten nog meer PJO’s aan. Ook jij kunt meepraten. In dit geval moet je je alleen wel even aanmelden voor de activiteit. Stuur een mailtje naar anne.utrecht@dwars.org.

Hopelijk zien we je dan!

Liefs, bestuur DWARS Utrecht

 

PS: Tijd volgt nog

  • Locatie: Partijkantoor PvdA/JS Utrecht; Van Brammendreef 159 Utrecht
  • Afdeling: DWARS Utrecht
  • Tijd: 18 January 2017