Geen categorie

Breaking:

01 april 2024

Afsplitsing van DWARS Utrecht, DWARS Utrecht bezet het landelijk pand van DWARS in Utrecht.

Dit is zojuist bevestigd door het Landelijk Bestuur van DWARS in Utrecht. Het is onduidelijk wat de eisen zijn van DWARS Utrecht, wel is duidelijk dat de Airfryer niet in een veilige omgeving is. Er zijn geruchten dat er op het pand een interne machtsstrijd is tussen waarnemend voorzitter Jona Berkers en generaal-secretaris Sjoerd Pol. Vanuit het raam is een rood-groen fort te zien, dat verdacht veel lijkt op een kaartenhuis. DWARS Utrecht heeft zich ondertussen teruggetrokken op de 5e verdieping, waar een fort van Klimaatmoresboeken gebouwd schijnt te zijn.

We hebben Rick Timmermans, voorzitter van het Landelijk Bestuur van DWARS, in Utrecht, woonachtig in Utrecht, gevraagd om een reactie:

“Ik sta volledig achter deze stap van DWARS Utrecht. Al veel te lang moeten de Utrechters luisteren naar de Utrechters. Zeker nadat hen de titel van mooiste toren van Utrecht al woest werd afgenomen door een veiling op het DWARS Gala, snap ik dat hen niks ander rest dan deze opstand. Daarnaast verwacht ik dat deze actie landelijk weinig gevolgen zal hebben voor het landelijke reilen en zeilen van DWARS. Sterker nog, ik zie een paar mooie voordelen. Nu de Utrechters de panddiensten van het Landelijk Bestuur overnemen, verwacht ik dat de werkdruk van het LB drastisch zal verminderen. Wij danken de Utrechters voor hun tijd en inzet. Fijn dat jullie ons op deze manier willen ondersteunen.”