Palestina-avond met GroenLinks-WG48 🇵🇸

Elke dag worden onschuldige Palestijnen op vreselijke wijze onderdrukt. Palestijnen hebben al decennia te kampen met Israëlisch imperialisme, mensenrechtenschendingen en het slopen van Palestijnse woningen of scholen. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? En hoe internationaal op te komen voor minderheden die worden onderdrukt?

De lokale DWARS- en JS-afdelingen organiseren samen met GroenLinks Werkgroep48 een thema/informatieavond. We duiken in op de tragische geschiedenis van het zich alsmaar voortslepende conflict. Dus wil jij je laten informeren over de diepgaande complexe geschiedenis van het conflict? Kom langs en meld je hieronder aan! 🇵🇸

Over de avond

Deze avond zal een presentatie worden gegeven over de 100 jaar politieke geschiedenis van het Palestina-Israël-conflict in historisch Palestina. Deze presentatie is gebaseerd op feitenmateriaal en onderzoek van met name Israëlische archieven door Israëlische en Palestijnse historici. Israëlische mythes worden ontrafeld en de luchtspiegeling van een tweestatenoplossing toegelicht. Het gaat in op de onderdrukking en het verzet van de Palestijnse bevolking sinds het Britse Mandaat, de ‘Arab Revolt’ tweede helft dertiger jaren, de wording van de Staat Israël in 1948 en de daarmee gepaard gaande etnische zuiveringen, de oorlogen daarna, het Palestijnse verzet, de bezetting in 1967 van Gaza en de Westelijke Jordaanoever, de verschillende intifada’s. Stof genoeg. Kort wordt verder genoemd wat erna gebeurd is tot en met de gebeurtenissen eind vorig jaar. De presentatie wordt verzorgd door Peter Laban van de Werkgroep 48-Palestina in GroenLinks Wageningen. Peter heeft bijna 20 jaar gewerkt en gewoond in Palestina.

  • Locatie: Den Haag, Stationsweg 10 (PvdA-gebouw)
  • Afdeling: DWARS Leiden-Haaglanden
  • Tijd: 11 April 2024 20:00 (19:30 inloop)