interviews

DWARSers voor de Staten: Anneke Kraamer

24 januari 2019

Anneke Kraamer

Jongeren zijn ontzettend belangrijk voor de provincie. Daarom laten wij alle DWARSe kandidaten van GroenLinks Zuid-Holland aan het woord komen met een interview! Vandaag kletsen we met Anneke Kraamer, de slimme meid op plek 14.

Kun je jezelf even voorstellen?
Ik ben Anneke, nu 24, en ik studeer chemical engineering in Delft. Ik ben geboren in Alphen aan den Rijn, en heb mijn leven lang in Zuid-Holland gewoond. Ik ben dol op het maken van muziek, en vind duurzaamheid via mijn studie erg belangrijk- daarom ben ik lid bij GroenLinks en DWARS geworden. Oh ja, ik heb ook een heel lieve kat.

Kun je iets vertellen over je geschiedenis bij DWARS?
Het begon allemaal toen ik in 2015 en 2016 bestuur deed bij de Delftse studentenvakbond. Β In dat jaar had ik veel te maken met de politiek. Ik kende W.K. (voormalig voorzitter van de afdeling) een beetje, en ging in de laatste maand van mijn bestuursjaar demonstreren tegen het leenstelsel. Zo kwam ik DWARS tegen, en raakte ik betrokken bij gemeentepolitiek. Ik kom uit een GroenLinks-nest, en heb een groen en links hart, maar ondanks dat ik vroeger vooral linkse waarden had, is het groene in me steeds meer opgekomen. Duurzaamheid in het specifiek. Dat is gelinkt aan het grootste probleem dat we nu hebben, en heeft veel effect op bijvoorbeeld vluchtelingenproblematiek. Politiek is een interessant spelletje, dat wel meer vrouwen en technici kan gebruiken!

Waarom heb je je kandidaat gesteld voor de Provinciale Staten?
Omdat ik meer jong en techniek op de lijst wilde. En de provincie is een goede plek voor duurzaamheid. Die idealen kan ik goed uitvoeren bij de provincie, en ik wil laten zien dat ik GroenLinks steun. Daarbij wil ik diversiteit bevorderen binnen GroenLinks Zuid-Holland, en duurzaamheid benadrukken.

Wat zou je doen als je verkozen zou worden?
Daar reken ik niet op, ik zou zeker verbaasd zijn! Maar goed, ik zou natuurlijk hard knokken voor duurzaamheid, en goed kijken waar ik specifiek veel kan betekenen. Ik wil graag mijn scheikundige achtergrond meenemen, en naar oplossingen voor regio brede problemen kijken.

Heb je een leuke quote of oneliner?
Soms ligt de waarheid gewoon niet in het midden.