Geen categorie

AcCie in actie: de Voedselbank

28 september 2020

De Actiecommissie heeft een actie opgezet voor de Voedselbank in Amterdam Noord. Voor veel mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank, is het reizen met het ov zelf te kostbaar. Dit werpt een drempel op voor mensen die de Voedselbank juist hard nodig hebben. Regelmatig is de afstand tot de Voedselbank groot. Daarom heeft de Actiecommissie op 17 september een online thema-avond gehouden. Hier werd onder meer ook de huidige situatie met corona uitgelegd, omdat steeds meer mensen hun werk kwijtraken. Deze thema-avond was tegelijkertijd de aftrap voor de actie om te helpen bij de voedselbank en bewustzijn te verspreiden.

Je kan op twee manieren meedoen met deze actie! Allereerst willen we DWARSers optrommelen te gaan helpen bij een Voedselbank. Denk hierbij aan het inpakken van pakketten. Hiervoor kan je je aanmelden via deze link. De dagen waarvoor je je kan opgeven zijn 29 september t/m 26 oktober, op woensdagen en donderdagen. Verder willen we DWARSers en mensen in onze omgeving vragen bij te dragen aan het betalen van ov-kaartjes om de reis naar de Voedselbank te bekostigen. Een bijdrage doen kan via deze link. De afdeling verdubbelt het opgehaalde bedrag!

Je bent ook welkom om mee te denken over de volgende stappen voor de AcCie. Zo willen we dat de situatie wordt opgelost, door bijvoorbeeld de gemeente die gratis reizen naar de Voedselbank mogelijk maakt. De volgende vergadering van de AcCie is op 8 oktober. Aanmelden voor de vergadering kan op deze pagina.

Gerelateerd Nieuws

Logo van Voedselbanken.nl. Vork in oranjekleurig hart.
Geen categorie

De voedselbank in Amsterdam Noord

Schrijver: Kiete Schmitt
In coronatijd ben je waarschijnlijk veel met jezelf en je familie bezig. L…

22 oktober 2020
Doe mee, Geen categorie

Meld je aan voor de Campagnecommissie!

DWARS Amsterdam is op zoek naar een nieuwe Campagnecommissie! Dit team van maximaal 8 mensen houdt z…

11 oktober 2020
Geen categorie

Mededeling: t/m 1 juni alleen online activiteiten bij DWARS Amsterdam

In onze vorige update werd vermeld dat alle activiteiten bij DWARS Amsterdam tot en met 31 maart wor…

26 maart 2020