Commissies

For English, go to Committees.


Cultuurcommissie (CuCo)

Voorzitter: Inge Dormans

De Cultuurcommissie (CuCo) is de commissie voor cultuurliefhebbers binnen de afdeling Noord-Holland – Flevoland. Of je nu van boeken, films, muziek of kunst houdt, de CuCo is de plek waar je je hart kwijt kunt. De CuCo organiseert activiteiten rond cultuur: denk hierbij aan concerten of filmavonden. Verder is de CuCo de plek binnen de afdeling waar leden over kunst en literatuur kunnen praten.

Ben je geprikkeld of wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar cultuurcommissie.nhfl@dwars.org!


Diversiteitscommissie (DivCo)

Voorzitter: Jonathan Krewinkel

DWARS Noord-Holland – Flevoland heeft haar eigen commissie omtrent het onderwerp diversiteit. Denk daarbij aan diversiteit op het gebied van gender, seksuele voorkeur, opleidingsniveau en etniciteit. Het doel van de commissie is tweeledig. Aan de ene kant houden we ons bezig met onderwerpen die te maken hebben met diversiteit, inclusiviteit en emancipatie en organiseren we hier toffe evenementen over. Aan de andere kant proberen we de diversiteit binnen DWARS zelf bespreekbaar te maken en te werken aan een diversere organisatie.

Vind je diversiteit een interessant onderwerp? En heb je zin hier meer mee bezig te zijn? Sluit je dan aan bij de commissie! Stuur een mailtje naar diversiteitscommissie.nhfl@dwars.org.


Actiecommissie (AcCie)

Voorzitter: Lege plek

Een maatschappelijk probleem aan de kaak stellen én DWARS Noord-Holland – Flevoland op de kaart zetten? Dat doet de Actiecommissie door ludieke acties te organiseren in de media, op straat en op social media. Zeker nu de Tweede Kamerverkiezingen er in maart 2021 aankomen, is het belangrijk dat wij via acties onze stem laten horen. In 2020-2021 is de AcCie sowieso aan het werk aan een actie om mensen te helpen die het OV naar de voedselbank niet kunnen betalen. Verder willen we acties organiseren over grote thema’s die wij als DWARS belangrijk vinden (gelijkheid, duurzaamheid, inclusie), tot aan onderwerpen die nú actueel zijn.

Lijkt het je leuk om bij te dragen aan de acties van DWARS Noord-Holland – Flevoland? Stuur een mailtje naar secretaris.nhfl@dwars.org. Ervaring met activisme is niet nodig, je enthousiasme is genoeg!


Commissie Lokale Politiek

Voorzitter: Aydin Cetin
Verantwoordelijk Bestuurslid: Sandro Nendissa (Bestuurslid Politiek)

Onderstaande tekst is geschreven toen de commissie nog PACT (Politiek Actief Commissie Team) heette.

We staan allemaal achter GroenLinks, omdat ze, nou ja, Groen zijn. En Links. Maar wat houdt GroenLinks Amsterdam nou dagelijks bezig? PACT wil GroenLinks Amsterdam een duidelijk gezicht geven. Wat speelt er in de Amsterdamse Gemeenteraad? Wat betekent dat voor ons jongeren en onze stad? Hoe kunnen wij de idealen van GroenLinks Amsterdam het beste ondersteunen als jongerenbeweging? Door middel van artikelen en onderzoeken wil PACT deze inhoud toegankelijk maken en jongeren zo meer betrekken bij de belangen van GroenLinks Amsterdam. Met de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen zullen we bovendien, samen met de Acties & Campagnes Commissie, een inhoudelijke boost geven aan de campagne!

Ben jij geïnteresseerd in de landelijke en lokale politiek? Zou je graag artikelen en onderzoeken willen schrijven om anderen hierover te informeren? Stuur dan een mailtje naar clp.nhfl@dwars.org!


Internationaalcommissie (Intercom)

Voorzitter: Eric Li
Verantwoordelijk Bestuurslid: Frank Lemmers (Bestuurslid Internationaal)

De Internationaalcommissie (Intercom) is de nieuwste commissie van DWARS Noord-Holland – Flevoland sinds september 2020. In een tijdperk van globalisatie is het belangrijker dan ooit dat we ons richten op internationale solidariteit met andere jongeren met soortgelijke politieke visies. Belangrijke internationale kwesties zoals vluchtelingen en het migratiestelsel, de verslechtering van de rechtsstaat binnen EU-lidstaten en solidariteit binnen de EU zijn allemaal kwesties die ook van belang zijn voor elke jeugd. Wij houden zich bezig met het opstarten en opbouwen van partnerschappen met andere regionale PJO’s in Europa, en met het organiseren van thema-avonden en andere evenementen over zulke kwesties.

Heb je een passie voor internationale kwesties of vind je het leuk om samen te werken binnen een diverse commissie met andere diverse PJO’s in heel Europa? Stuur dan een mailtje naar intercom.nhfl@dwars.org!