Activiteiten,Nieuws

Een belangrijk bericht van het Bestuur (omtrent COVID-19)

09 oktober 2020

Beste DWARSers,

Het bestuur van DWARS Amsterdam heeft een lastige, maar helaas nodige beslissing genomen met betrekking tot Corona. Vanwege de hoge aantallen besmettingen in regio Amsterdam en voornamelijk onder studenten hebben wij besloten om geen fysieke activiteiten te organiseren voor de komende 2 maanden. Wees gerust, er worden nog steeds vele leuke en gezellige activiteiten georganiseerd, deze zullen echter online zijn.

De besmettingen in Amsterdam, maar ook in heel Nederland lopen erg op. Zo zijn er de afgelopen 24 uur, op 5-10-2020, 4581 mensen positief getest op het virus. In vergelijking, op 13 april dit jaar tijdens de eerste golf waren er ongeveer 1300 positief geteste mensen. De druk op de IC’s is op dit moment gelukkig wel nog stabiel. 

Veel van deze besmettingen vinden plaats in de regio Amsterdam. Zo staat bij het corona dashboard de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland nu op ernstig. Dit betekent dat volgens het RIVM Amsterdam en omliggend gebied een hoog risico vormen om besmet te raken. Zo staat er op de site: “Hard ingrijpen is noodzakelijk om verdere escalatie te voorkomen en terug te keren naar een beheersbare situatie”. 

Dus niet alleen nemen het aantal besmettingen toe in Nederland, maar is er in Amsterdam een nog grotere toename en worden er steeds meer maatregelen getroffen. Naast het feit dat de situatie in Amsterdam zo onzeker is doordat er elk moment nieuwe maatregelen aangekondigd kunnen worden, is het zo dat wij als vereniging niet willen bijdragen aan de verspreiding van het virus. Ook willen wij als inclusieve vereniging zoveel mogelijk activiteiten organiseren waar al onze leden aan mee kunnen doen, zonder het risico te lopen om besmet te raken.  Dit is dan ook waarom wij als DWARS Amsterdam het niet verstandig vinden om nog fysieke activiteiten te organiseren.

Wij hopen dat jullie samen met ons deze spannende tijden tegemoet willen gaan en begrip hebben voor ons besluit. Zoals gezegd zijn al onze evenementen voorlopig online. Hou daarom de Agenda op onze website in de gaten en hopelijk zien we jullie op één van onze activiteiten!

Groetjes,

De Quintessentials.

Kijk op de site van het RIVM / Rijksoverheid voor meer informatie over de verspreiding van het Coronavirus in Nederland:
​​​​​​​coronadashboard.rijksoverheid.nl

Gerelateerd Nieuws

September in actie!
Activiteiten

AcCie in actie: de Voedselbank

De Actiecommissie heeft een actie opgezet voor de Voedselbank in Amterdam Noord. Voor veel mensen di…

28 september 2020
Doe mee, Nieuws

DWARS Amsterdam zoekt nieuw bestuur!

Aankomend jaar (2020-2021) heeft DWARS Amsterdam weer een nieuw bestuur nodig! Daarom zijn wij op zo…

18 mei 2020
Nieuws

[Persbericht] Jongerenorganisatie GroenLinks met eigen lijst naar gemeenteraadsverkiezingen Amsterdam

AMSTERDAM, 1 april 2020 – DWARS Amsterdam, de lokale politieke jongerenorganisatie gelieerd aan Groe…

01 april 2020