Nieuws

[Persbericht] Jongerenorganisatie GroenLinks met eigen lijst naar gemeenteraadsverkiezingen Amsterdam

01 april 2020

AMSTERDAM, 1 april 2020 – DWARS Amsterdam, de lokale politieke jongerenorganisatie gelieerd aan GroenLinks, gaat met een eigen lijst meedoen aan de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezing in 2022. Daarmee wil DWARS een jong geluid in de raad laten klinken.

DWARS Amsterdam vindt het ontzettend belangrijk dat jongeren gerepresenteerd worden in de politiek. Tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen was er in Amsterdam echter niet veel keus op de GroenLinks-lijst. De weinige twintigers stonden ook nog eens helemaal onderaan. De huidige GroenLinks-fractie bestaat nu dus enkel uit dertigplussers. GroenLinks Amsterdam levert zelfs niet het jongste raadslid van de stad: Don Ceder van ChristenUnie gaat er met die eer vandoor.

De eigen lijst van DWARS Amsterdam zal volledig bestaan uit kandidaten tussen de 18 en de 28 jaar oud. Ook komt er een eigen politiek programma. Voorzitter Sabine Scharwachter: “in grote lijnen zal de koers van de moederpartij gevolgd worden, maar we leggen ook onze eigen accenten. Daar heten we immers DWARS voor”.

Die accenten zullen niet alleen uit typische jongerenthema’s bestaan, zoals jongerenhuisvesting en een nachtmetro. Ook wil de jongerenpartij aandacht vragen voor onderwerpen waar daadkracht nu nog wel eens ontbreekt, zoals maatschappelijke opvang voor daklozen en ongedocumenteerden. “De stad is van iedereen. De problemen die jongeren hier ervaren plaatsen we dan ook liever in het bredere perspectief van gentrificatie. Ook jongeren hebben belang bij een gemengde en inclusieve stad.”

Gerelateerd Nieuws

Activiteiten, Nieuws

Een belangrijk bericht van het Bestuur (omtrent COVID-19)

Beste DWARSers,

Het bestuur van DWARS Amsterdam heeft een lastige, maar helaas nodige besliss…

09 oktober 2020
Doe mee, Nieuws

DWARS Amsterdam zoekt nieuw bestuur!

Aankomend jaar (2020-2021) heeft DWARS Amsterdam weer een nieuw bestuur nodig! Daarom zijn wij op zo…

18 mei 2020
Activiteiten, Nieuws

Mededeling: t/m 1 juni alleen online activiteiten bij DWARS Amsterdam

In onze vorige update werd vermeld dat alle activiteiten bij DWARS Amsterdam tot en met 31 maart wor…

26 maart 2020