Nieuws

Links Lullen over Kledingindustrie: van katoenplant tot trui.

29 december 2017

Op de laatste editie van Links Lullen hebben we gehad over een veelbesproken thema bij DWARS: duurzame kleding. Iedereen draagt het elke dag, maar toch is er zo weinig bekend over waar onze kleding vandaan komt en hoe het gemaakt wordt. In deze editie proberen daar achter te komen: welke stappen zijn er nodig om van een katoenplant (of een bamboeplant) een trui of een broek te maken?

Jesse en Daan van Pangaea Clothing konden ons helpen bij deze zoektocht. Zij gingen bij het maken van hun product ook opzoek naar de perfecte duurzame grondstoffen, de milieuvriendelijkste manieren om de stoffen te bewerken en de arbeidsvriendelijkste kledingfabrieken. Ze ontdekten hoe complex deze hele industrie eigenlijk is en hoe moeilijk het is om volledig transparant te zijn als kledingproducent.

Onze andere spreekster kwam van het Fair Fashion Festival, en zij kon ons vertellen over andere initiatieven voor duurzame kleding. Ook was het interessant om te horen wat er komt kijken bij het brengen van ‘fair fashion’ naar het grotere publiek: hoe maak je mensen die al jaren naar dezelfde winkel gaan bewust van het belang van eerlijke kleding? En na haar verhaal was er natuurlijk weer ruimte om na te praten en te borrelen.

Kortom: een leerzame en gezellige avond! Zien we jou volgende keer ook?

 

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

Nieuw bestuur! / New board!

Op de zomer-AAV van DWARS Utrecht, die plaatsvond op vrijdag 23 juni 2023, is het nieuwe bestuur van…

24 juni 2023
Nieuws, Opinie

Over linkse samenwerking

Op dinsdag 13 juni hield GroenLinks een ledengesprek over de linkse samenwerking tussen GroenLinks e…

17 juni 2023
Nieuws

Politiek Café: jij bent niet alleen

Angst, depressie, eetstoornissen en andere mentale problemen is een slopende strijd voor jongeren di…

18 april 2023