Nieuws

Thema-avond: Voltooid Leven, samen met de Jonge Democraten

11 november 2017

Op dinsdag 7 november organiseerden DWARS Utrecht en JD Utrecht (van D66) samen een thema-avond over het vrijwillige levenseinde. Een thema wat vele jongeren gelukkig niet direct aangaat, maar toch een interessant concept waarover iedereen een andere mening heeft.

Twee fantastische sprekers hebben beide kanten van de discussie belicht: Als eerste kwam Angela Kluver aan het woord, lid van de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillig Levenseinde. Daarna Carla Dik-Faber, lid  van de tweede kamer voor de ChristenUnie. Beiden kwamen met vele en sterke argumenten voor of tegen vernieuwing van wetgeving.

Er kwamen vele lastige casussen voorbij. De discussie ging onder meer over de leeftijdsgrens, de mate waarin de overheid mogelijkheden moet bieden en over levens- dan wel stervensbegeleiding. We hebben ontdekt dat deze discussie nooit makkelijk zal zijn, omdat er zoveel emotie bij komt kijken. De mate van autonomie van de mens en de gevolgen voor de maatschappij zijn punten waarover de meningen sterk verdeeld waren.  Aan het einde van de avond werd nog nageborreld in café de Florin. Het was een ontzettend leerzame avond, en daarnaast hebben DWARS Utrecht en JD Utrecht elkaar goed leren kennen.

 

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

Nieuw bestuur! / New board!

Op de zomer-AAV van DWARS Utrecht, die plaatsvond op vrijdag 23 juni 2023, is het nieuwe bestuur van…

24 juni 2023
Nieuws, Opinie

Over linkse samenwerking

Op dinsdag 13 juni hield GroenLinks een ledengesprek over de linkse samenwerking tussen GroenLinks e…

17 juni 2023
Nieuws

Politiek Café: jij bent niet alleen

Angst, depressie, eetstoornissen en andere mentale problemen is een slopende strijd voor jongeren di…

18 april 2023