Nieuws

Verkiezingsuitslag

16 maart 2017

Waar was jij op de avond van 15 maart? Het bestuur van DWARS Utrecht was met vele andere DWARSers in de Melkweg op het officiële GroenLinks uitslagenfeestje.

Een beetje een raar feestje was het wel. De exit poll van 16 zetels leidde tot grote euforie. Wat hebben we het knap gedaan. Als kleine partij met vier zetels waren onze financiële middelen beperkter dan die van andere partijen, maar dankzij zoveel betrokken mensen die gedoneerd en gevrijwilligd hebben, hebben we een enorm publiek bereikt.

De exit poll bleek iets te gunstig, en het werden 14 zetels. Alsnog is de blijdschap groot, tien zetels winst is historisch. Ook onze groene vrienden bij Partij voor de Dieren, D66 en ChristenUnie hebben zetelwinst. Dat schept hoop voor de groene beweging.

De rest van de zetelverdeling stemt ons niet direct blij. Een rechts kabinet lijkt onvermijdelijk. Daarom vinden wij het zaak om optimistisch en strijdvaardig te blijven. We blijven met enthousiasme bouwen aan de beweging waar we met zoveel plezier en overtuiging deel van zijn.

Wat er de komende tijd gaat gebeuren weten we niet, maar het is best heel leuk en interessant om daar entre-nous over te speculeren. Daar kun jij ook je zegje over doen. De kans dat GroenLinks voor een spannende keuze komt te staan is behoorlijk aanwezig. We zijn benieuwd wat jij vindt van regeringsdeelname. Ook vinden we het gewoon heel leuk om een drankje met je te drinken. Kom daarom vooral morgen naar de vergadering/borrel in café Heen en Weer, maar ook de komende tijd naar andere activiteiten.

Go GroenLinks!

Love, DWARS Utrecht

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

Nieuw bestuur! / New board!

Op de zomer-AAV van DWARS Utrecht, die plaatsvond op vrijdag 23 juni 2023, is het nieuwe bestuur van…

24 juni 2023
Nieuws, Opinie

Over linkse samenwerking

Op dinsdag 13 juni hield GroenLinks een ledengesprek over de linkse samenwerking tussen GroenLinks e…

17 juni 2023
Nieuws

Politiek Café: jij bent niet alleen

Angst, depressie, eetstoornissen en andere mentale problemen is een slopende strijd voor jongeren di…

18 april 2023