Doe mee

Word afdelingsbestuur 2021-2022!

19 mei 2021

De deadline voor de vacatures is verlengd naar 16 juni! Solliciteren doe je door een mailtje te sturen naar zoekcommissie.amsterdam@dwars.org, met een korte motivatie van 200 woorden. Meer informatie vind op de vacaturepagina.

Lieve DWARSers,

We naderen het einde van het bestuursjaar van DWARS Amsterdam 2020-2021 en zijn op zoek naar opvolgers voor het jaar 2021-2022. In deze blog wil ik jullie kort kennis laten maken met hoe een bestuursjaar eruitziet en voor welke functies je kunt solliciteren. Een precieze toelichting op de vacatures kun je onder ‘vacatures’ op de website vinden.

Bekijk de vacatures!

Als je vragen hebt stuur vooral een mail naar een van de bestuursleden of mail de Zoekcommissie (zoekcommissie.amsterdam@dwars.org)

Functies

Op dit moment bestaat het bestuur uit acht bestuursleden, maar het aantal kan elk jaar verschillen. Dit zijn de functies waar je je voor kunt opgeven:

 • Voorzitter
 • Secretaris
 • Penningmeester
 • Bestuurslid Politiek
 • Bestuurslid Promotie & Ledenwerving
 • Bestuurslid Internationaal
 • Algemeen bestuurslid
 • Vicevoorzitter (alleen in combinatie met een andere functie, behalve de voorzitter)

Vergaderen

Tijdens je bestuursjaar vergader je gemiddeld één keer in de twee weken. Bij DWARS Amsterdam zijn de vergadering open, wat inhoudt dat leden ook welkom zijn om een kijkje te nemen. Tijdens de vergadering update je elkaar over waar je op dat moment binnen jouw functie mee bezig bent. Verder bespreek je de komende en afgelopen activiteiten en andere (externe) zaken die besproken moeten worden.

Activiteiten

Samen met de rest van het bestuur ga je activiteiten organiseren. Je mag zelf weten hoeveel dat er zijn, maar een gemiddelde is 2 à 3 activiteiten per maand. Gewoonlijk probeer je een afwisseling van groene, rode, paarse en gezellige thema’s in de activiteiten voorbij te laten komen. Je kunt bij activiteiten bijvoorbeeld denken aan het uitnodigen van sprekers voor thema-avonden of een samenwerking met andere PJO’s of met andere organisaties opzoeken. Je bent hier echter helemaal vrij in. Door corona waren de meeste activiteiten dit jaar online, maar als het een fysieke activiteit is kan je ook leuke locaties gebruiken om de activiteit op te organiseren. We hebben een vaste kamer op CREA die meestal beschikbaar is, maar ook hier is weer veel mogelijk!

Commissies

DWARS Amsterdam heeft best een aantal commissies: de actiecommissie, de diversiteitscommissie, de cultuurcommissie, de commissie lokale politiek, (tijdens verkiezingen) een campagnecommissie, de zoekcommissie en de adviescommissie. Behalve de laatste twee commissies worden door commissies ook activiteiten georganiseerd. Zij zullen dit zelf regelen, maar je hebt wel geregeld contact met je commissies.

Tijdsbesteding

Een van de dingen die je je misschien ook zult afvragen is hoeveel tijd je aan een functie bij een afdelingsbestuur kwijt bent. Er valt hier niet één antwoord op te geven. Het verschilt namelijk per functie en het ligt ook aan jou. Bij elke functie in de vacature staat een tijdsindicatie, maar je kunt er eigenlijk zelf van maken wat je wil. Het is een vrijwillige functie, waar natuurlijk bepaalde dingen van je verwacht worden, maar elke extra inzet of motivatie wordt zeer gewaardeerd!

Belangrijke data

Mocht je een bestuursjaar bij DWARS Amsterdam gaan doen, is het belangrijk om de volgende data alvast in je agenda te zetten.

 • 3 juli: gezamenlijke overdracht
 • 8 juli: voorzittersoverleg voor voorgangers en opvolgers
 • 7 juli: training voor afdelingssecretarissen
 • 7 juli: training voor afdelingspenningmeesters
 • 30 en 31 oktober: afdelingenweekend

Gerelateerd Nieuws

Blogs, Doe mee

Het Volgende Bestuur

Het bestuur van DWARS Amsterdam is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de afdeling. Al…

13 maart 2023
Doe mee

Solliciteer voor afdelingsbestuur 2021-2022!

De deadline voor de vacatures is verlengd naar 23 november.

Solliciteren doe je door een mailtje …

15 oktober 2021
Doe mee

Meld je aan voor de Campagnecommissie!

DWARS Amsterdam is op zoek naar een nieuwe Campagnecommissie! Dit team van maximaal 8 mensen houdt z…

11 oktober 2020