Doe mee

Meld je aan voor de Campagnecommissie!

11 oktober 2020

DWARS Amsterdam is op zoek naar een nieuwe Campagnecommissie! Dit team van maximaal 8 mensen houdt zich bezig met de verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart 2021. Verder komen er ook gemeenteraadsverkiezingen aan in 2022. De Campagnecommissie denkt na over een eigen strategie tijdens de campagnetijd. Zij maakt zowel digitaal als fysiek promotiemateriaal (zoals filmpjes en flyers) en bedenkt acties. Bijvoorbeeld om jongeren op de lijst te steunen, jongerenthema’s en andere belangrijke onderwerpen extra onder de aandacht te brengen of jongeren op te roepen om naar de stembus te gaan.

De commissie zal eens in de twee tot drie weken vergaderen. Als de verkiezingen naderen, zal het aantal vergaderingen toenemen naar één per week.
Het belangrijkste is dat je enthousiast bent om tijd te investeren, te helpen GroenLinks de grootste maken in de verkiezingen en om ons DWARSe geluid te laten horen!

Ook zul je met de volgende vaardigheden aan de slag gaan als lid van de commissie:

  • Organisatorisch en politiek inzicht
  • Creativiteit bij het bedenken en organiseren van campagneacties
  • Communicatie op straat of op internet
  • Schrijven van teksten en beeldbewerking

Enthousiasme en inzet zijn het belangrijkste! DWARS is de ideale plek om vaardigheden te leren en kennis te maken met andere politieke jongeren. Je bent welkom met al je eigen ervaringen en achtergronden.

De functie voorzitter staat ook open: laat in je brief weten of je solliciteert als voorzitter van de commissie en waarom. Belangrijke taken daarbij zijn bijvoorbeeld het contact met anderen binnen en buiten de afdeling. Ook ben je verantwoordelijk voor het houden van overzicht over de planning en de activiteiten van de commissie.

We denken dat de tijdsinvestering in het begin ongeveer 5 uur per week is. Als de verkiezingen dichterbij komen zal dit toenemen tot 10 uur per week. Voor de voorzitter zal de tijdsinvestering ongeveer 2 uur per week hoger liggen. Ben jij geïnteresseerd in deze mooie kans om voor je idealen te strijden en mooie ervaringen op te doen? Stuur een motivatie naar zoekcommissie.amsterdam@dwars.org! Ook bij vragen kan je dit mailadres gebruiken. Meld je dus snel aan! Daarna nemen de Zoekcommissie en het afdelingsbestuur contact met je op.

Gerelateerd Nieuws

Blogs, Doe mee

Het Volgende Bestuur

Het bestuur van DWARS Amsterdam is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de afdeling. Al…

13 maart 2023
Doe mee

Solliciteer voor afdelingsbestuur 2021-2022!

De deadline voor de vacatures is verlengd naar 23 november.

Solliciteren doe je door een mailtje …

15 oktober 2021
Doe mee

Word afdelingsbestuur 2021-2022!

De deadline voor de vacatures is verlengd naar 16 juni! Solliciteren doe je door een mailtje te stur…

19 mei 2021