Nieuws,Persberichten

Persbericht: “Stopverbod voor toeterende taxi’s in binnenstad? Slappe oplossing voor een groot probleem”

27 maart 2017

Stadsdeel Centrum bracht goed nieuws naar buiten: toeterende taxi’s op de Oudezijds Voorburgwal en de Oudezijds Achterburgwal worden aangepakt! Omwonenden hebben erg veel last van deze taxi’s die met name in de avond- en nachturen rondjes rijden in de hoop klanten op te pikken. Prima zou je denken. Behalve dat het bestuur ervoor gekozen heeft om een stopverbod uit te vaardigen. Volgens GroenLinks Jongeren Amsterdam is dit allereerst niet doeltreffend en ten tweede niet wenselijk.

Een stopverbod is niet te handhaven. Auto’s moeten sowieso al langzaam rijden in de binnenstad en al helemaal ‘s avonds laat als het in die buurt erg druk is. Is even stil staan om op de GPS te kijken te kwalificeren als “stoppen”? Taxi’s zullen simpelweg langzaam rondjes rijden. Daarnaast heeft de gemeente niets besloten over het getoeter.

Daarnaast denken wij, GroenLinks Jongeren, dat het bestuur veel verder moet gaan. Wat ons betreft worden taxi’s uit de complete binnenstad, om te beginnen de Wallenbuurt, geweerd. Dit leidt tot een aantrekkelijke, veilige en schone openbare ruimte.

Hoewel het besluit goed bedoeld is, zal het volgens ons niet doeltreffend zijn.

 

Iris Mayer, voorzitter DWARS GroenLinks Jongeren Amsterdam

Gerelateerd Nieuws

Activiteiten, Nieuws

Een belangrijk bericht van het Bestuur (omtrent COVID-19)

Beste DWARSers,

Het bestuur van DWARS Amsterdam heeft een lastige, maar helaas nodige besliss…

09 oktober 2020
Doe mee, Nieuws

DWARS Amsterdam zoekt nieuw bestuur!

Aankomend jaar (2020-2021) heeft DWARS Amsterdam weer een nieuw bestuur nodig! Daarom zijn wij op zo…

18 mei 2020
Nieuws

[Persbericht] Jongerenorganisatie GroenLinks met eigen lijst naar gemeenteraadsverkiezingen Amsterdam

AMSTERDAM, 1 april 2020 – DWARS Amsterdam, de lokale politieke jongerenorganisatie gelieerd aan Groe…

01 april 2020