Nieuws,Persberichten

Persbericht: “Diepgravend onderzoek” naar discriminatie in het uitgaansleven – 28 februari 2017

28 februari 2017

In een onderzoek van de gemeente naar discriminatie bij de deur in het uitgaansleven bleek dat van de dertig onderzochte horecazaken vijf zaken met zogenaamde “mystery guests” met een migrantenachtergrond weigerden met “een schijn van willekeur dan wel discriminatie”.  

Het feit dat in dit tweejarige onderzoek slechts dertig zaken werden getest is daarbij reden tot zorg. Burgemeester Van der Laan waarschuwt zelfs dat het onderzoek “te klein is om conclusies te trekken”. De vraag rijst hierbij waarom de gemeente zo weinig tijd en moeite in het onderzoek hebben gestoken en waarom het onderzoek zo lang heeft geduurd.

Hoewel het overgrote deel van de onderzochte horecazaken ofwel de mystery guests gewoon toeliet, ofwel vanwege duidelijke redenen weigerde, zijn de vijf discriminerende zaken nog steeds zorgwekkend. Wellicht kan men geen conclusies trekken uit dit onderzoek maar laat dit een reden zijn om een diepgravender en uitgebreider onderzoek te doen.

Waar deze “mystery guests” en hun opdrachtgevers de afgelopen twee jaar precies mee bezig zijn geweest blijft een mysterie.

 

Iris Mayer, voorzitter GroenLinks Jongeren Amsterdam

Gerelateerd Nieuws

Activiteiten, Nieuws

Een belangrijk bericht van het Bestuur (omtrent COVID-19)

Beste DWARSers,

Het bestuur van DWARS Amsterdam heeft een lastige, maar helaas nodige besliss…

09 oktober 2020
Doe mee, Nieuws

DWARS Amsterdam zoekt nieuw bestuur!

Aankomend jaar (2020-2021) heeft DWARS Amsterdam weer een nieuw bestuur nodig! Daarom zijn wij op zo…

18 mei 2020
Nieuws

[Persbericht] Jongerenorganisatie GroenLinks met eigen lijst naar gemeenteraadsverkiezingen Amsterdam

AMSTERDAM, 1 april 2020 – DWARS Amsterdam, de lokale politieke jongerenorganisatie gelieerd aan Groe…

01 april 2020