Doe mee

Stel je kandidaat voor het DWARS A’dam bestuur 2018/2019!

03 juni 2018

Na de zomerstop, op de Algemene Afdelingsvergadering in september, wordt er een nieuw bestuur verkozen! Lijkt het jou leuk om een functie te bekleden binnen het bestuur van de grootste DWARS afdeling en je bezig te houden met groene en linkse politiek, toffe evenementen te organiseren en contact te onderhouden met verschillende organisaties en politieke partijen?

Stuur dan een mailtje naar amsterdam@dwars.org, met een korte motivatie, waarin je uitlegt voor welke functie je je wilt kandideren en waarom. Als je je voor algemeen bestuurslid kandidaat stelt, vertel dan even hoe je deze functie wilt invullen. Alle leden kunnen zich tot op de AAV kandideren.

 

Functieprofielen


Voorzitter

Als voorzitter vertegenwoordig je DWARS Amsterdam naar buiten toe. Je bent verantwoordelijk voor externe contacten: met andere politieke jongeren organisaties, met GroenLinks en allerlei andere organisaties. Het is leuk om mensen van andere organisaties te leren kennen en samen mooie dingen te organiseren. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor de leden van DWARS Amsterdam. Het is fijn om te zien dat mensen zich welkom voelen bij ons en hen een platform voor gesprekken en debatten te kunnen bieden. Ook het organiseren van evenementen draag je als voorzitter aan bij. Deze taak vervul je samen met de andere bestuursleden en de kopgroep. Hier kun je al je creatieve politieke ideeën in kwijt. Je vervult daarnaast praktische taken als het voorzitten van vergaderingen.


Secretaris

De secretaris is de ruggengraat van elke afdeling. Ben jij georganiseerd, kun je netjes werken en ben je vaardig met taal? Dan is de functie van secretaris bij DWARS Amsterdam mogelijk iets voor jou!

Secretariële taken achter de schermen omhelzen onder andere het beheren van de ledenadministratie, het in de gaten houden van de mailbox, en het regelen van locaties voor evenementen. Voor de schermen zal je onder andere de notulen verzorgen, de nieuwsbrief schrijven en (in overleg met de rest van het bestuur) de website en social media van DWARS Amsterdam beheren. Hou er rekening mee dat je alles bij elkaar zeker 8 uur per week met deze positie bezig zal zijn.


Penningmeester

De penningmeester van DWARS Amsterdam let op het geld en houdt bij hoeveel geld er beschikbaar is en gebruikt kan worden. Geld komt van verschillende potjes binnen en de penningmeester is er verantwoordelijk voor om het overzicht daarvan te bewaren. Verder is de penningmeester ook verantwoordelijk voor de begroting. Hierin geeft de penningmeester het budget aan en maakt een verdeling voor de uitgaven. Op de AAV’s doe je hier verslag van.

Handig om te weten: alle relevante schema’s en formulieren worden aan je gegeven zodra je penningmeester wordt.


Algemeen bestuurslid

Naast deze vaste functies is er altijd ruimte voor één of meer algemeen bestuursleden. Deze functie mag je zelf (in goed overleg) inrichten naar wens. Handige functies zijn bijvoorbeeld:

Acties & Campagnes: jij bent het bestuurslid dat, samen met de Acties & Campagnes Commissie, toffe acties bedenkt en uitvoert. Daarnaast hou je je bezig met de campagne rondom de komende Europese en Provinciale verkiezingen.

Externe communicatie: als bestuurslid externe communicatie ben je verantwoordelijk voor de sociale media en de website van DWARS Amsterdam. Daarnaast neem je de communicatie met de pers op je.

Politiek & Commissies: DWARS Amsterdam heeft op het moment vier commissies en twee werkgroepen. Als bestuurslid politiek & commissies onderhoud jij het contact met de voorzitters van deze commissies en werkgroepen en zorg je ervoor dat deze levendig blijven. Daarnaast hou je je bezig met de politieke lijn van DWARS Amsterdam en overleg je samen met de commissies hoe deze lijn er uit moet zien.

Daarnaast ondersteun je als algemeen bestuurslid de andere bestuursleden en help je waar nodig. Zo kan je ontdekken waar je talenten het beste liggen!


Vicevoorzitter

DWARS Amsterdam is ook nog zoekende naar een nieuwe vicevoorzitter. Dit is geen aparte functie maar wordt meestal gecombineerd met een functie als secretaris of penningmeester. Het enige wat je hiervoor moet kunnen is in geval van nood de taken van de voorzitter overnemen.

Gerelateerd Nieuws

Blogs, Doe mee

Het Volgende Bestuur

Het bestuur van DWARS Amsterdam is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de afdeling. Al…

13 maart 2023
Doe mee

Solliciteer voor afdelingsbestuur 2021-2022!

De deadline voor de vacatures is verlengd naar 23 november.

Solliciteren doe je door een mailtje …

15 oktober 2021
Doe mee

Word afdelingsbestuur 2021-2022!

De deadline voor de vacatures is verlengd naar 16 juni! Solliciteren doe je door een mailtje te stur…

19 mei 2021