Doe mee

Stel je kandidaat voor het DWARS A’dam bestuur 2017/2018!

05 juni 2017

Beste DWARSers!

De zomerslaap komt dichter en dichter bij en daarmee ook de bestuurswissel; in september vindt de AAV (algemene afdelingvergadering) plaats waar een nieuw bestuur wordt gekozen. Lijkt het je leuk om een jaar je bezig te houden met de grootste DWARS-afdeling van het land, contacten te leggen met lokale organisaties, politieke partijen en natuurlijk om toffe politieke en maatschappelijke evenementen te organiseren?

Stuur dan een mailtje naar amsterdam@dwars.org met je CV en een korte motivatie! Let op: Alle leden kunnen zich tot op de AAV zelf kandideren!

 


Functieprofielen


Voorzitter

Voorzitter bij DWARS Amsterdam is een leuke en afwisselende functie. Als voorzitter vertegenwoordig je DWARS Amsterdam naar buiten toe. Je bent verantwoordelijk voor externe contacten: met andere politieke jongeren organisaties, met GroenLinks en allerlei andere organisaties. Het is leuk om mensen van andere organisaties te leren kennen en samen mooie dingen te organiseren. Daarnaast is het je taak met de leden van DWARS Amsterdam te communiceren: het bellen en mailen van nieuwe leden, het enthousiasmeren van leden voor evenementen, leden op de hoogte houden van leden e.d. Het is fijn om te zien dat mensen zich welkom voelen bij ons en hen een platform voor gesprekken en debatten te kunnen bieden. Ook het organiseren van evenement draag je als voorzitter aan bij. Deze taak vervul je samen met de andere bestuursleden en de kopgroep. Hier kan je al je creatieve politieke ideeën in kwijt. Je vervult daarnaast praktische taken als het voorzitten van vergaderingen.

Secretaris

Een competente secretaris is de ruggenwervel van elke succesvolle afdeling. Ben jij georganiseerd, kun je netjes werken en ben je vaardig met taal? Dan is de functie van secretaris bij DWARS Amsterdam mogelijk iets voor jou!

Secretariële taken achter de schermen behelzen onder andere het beheren van de ledenadministratie, het in de gaten houden van de mailbox, en het contact onderhouden met Het Gespuis. Voor de schermen zal je onder andere de notulen verzorgen, de nieuwsbrief schrijven en (in overleg met de rest van het bestuur) de website en sociale media van DWARS beheren. Houdt er rekening mee dat je alles bij elkaar zeker 8 uur per week met deze positie bezig zal zijn.

Penningmeester

De penningmeester van DWARS Amsterdam let op het geld en houdt bij hoeveel geld er beschikbaar is en hoeveel geld er gebruikt kan worden. Maar hoe doe je dit precies? En waar komt het geld vandaan? Geld komt van verschillende potjes binnen en de penningmeester is er verantwoordelijk voor om het overzicht daarvan te bewaren. Verder is de Penningmeester ook verantwoordelijk voor de begroting. In deze begroting geeft de penningmeester het budget aan en maakt een verdeling voor de uitgaven. Aan het eind van het jaar maakt de penningmeester hier ook een verslag van. 

Penningmeester klinkt altijd als een ingewikkelde rol maar de oude penningmeester, Paul Bot, is zeker bereid om te helpen. Ook handig om te weten: alle relevante schema’s en formulieren worden aan je gegeven zodra je penningmeester word. Dus je hoeft niet moeilijk te doen met je eigen excel sheets maken!

Algemeen bestuurslid/vrije invulling

Daarnaast is er altijd ruimte voor één of meer algemeen bestuursleden. Deze functie mag je zelf (in goed overleg) inrichten naar wens. Denk aan bestuurslid Externe Communicatie, Scholing, Acties & Campagnes of Politiek. Daarnaast ondersteun je de andere bestuursleden en help je waar nodig. Zo kan je ontdekken waar je talenten het beste liggen!

Vice-voorzitter

DWARS is ook nog zoekende naar een nieuwe vicevoorzitter. Dit is geen aparte functie maar wordt meestal gecombineerd met een functie als secretaris of penningmeester. Het enige wat je hiervoor moet kunnen is het in geval van nood overnemen van de taken van de voorzitter.

 

 

Gerelateerd Nieuws

Blogs, Doe mee

Het Volgende Bestuur

Het bestuur van DWARS Amsterdam is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de afdeling. Al…

13 maart 2023
Doe mee

Solliciteer voor afdelingsbestuur 2021-2022!

De deadline voor de vacatures is verlengd naar 23 november.

Solliciteren doe je door een mailtje …

15 oktober 2021
Doe mee

Word afdelingsbestuur 2021-2022!

De deadline voor de vacatures is verlengd naar 16 juni! Solliciteren doe je door een mailtje te stur…

19 mei 2021