Geen categorie

Groningse GroenLinks-jongeren tegen Rutte: “Zet die kerncentrale bij Den Haag” (Persbericht)

02 maart 2021

DWARS Groningen, de Groningse jongerenorganisatie van GroenLinks, is erg positief over het plan van premier Rutte om een kerncentrale in Groningen te bouwen. Één verbeterpunt: hij kan beter in Den Haag worden neergezet.

“Kerncentrales zijn de perfecte manier om de klimaatdoelen van 2030 niet te halen, precies zoals de VVD dat graag wil. Het grote voordeel is dat het veel te lang duurt om ze te bouwen, kernenergie vele malen duurder is dan zon en wind, en dat het radioactief afval produceert”, aldus Anne Veldkamp, voorzitter van DWARS Groningen.

De eer zou volgens vicevoorzitter Gijs van de Merbel echter niet aan Groningen moeten zijn: “Omdat het regeringsbeleid van de afgelopen tien jaar zo fantastisch is geslaagd in het verdubbelen van de dakloosheid, het afbreken van de verzorgingsstaat en het vertragen van de vaccinatiecampagne, gunnen wij het Den Haag om deze geweldige kerncentrales zelf in de achtertuin te hebben.”

DWARS Groningen verwacht, gezien het enthousiasme van de VVD over kernenergie, dat Rutte geen bezwaar zal hebben tegen kernreactors in de randstad.

Gerelateerd Nieuws

Geen categorie

DWARS Groningen zoekt commissieleden!

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en dus starten de commissies ook weer op! Daarom is DWARS Gro…

12 september 2022
Geen categorie

Solliciteer nu voor het bestuur van DWARS Groningen!

Het is weer zover, de bestuurssollicitaties voor bestuursjaar 2022/2023 zijn open! Lijkt het jou leu…

03 april 2022
Geen categorie

DWARS Groningen zoekt bestuursleden!

DWARS Groningen is per direct op zoek naar 3 nieuwe bestuursleden, namelijk: Voorzitter en bestuursl…

20 maart 2022