Naast een heleboel leuke activiteiten, heeft DWARS Groningen ook genoeg commissies waarin jij actief kunt worden! Actief worden bij een commissie is de perfecte manier om andere DWARSers beter te leren kennen, maar er valt ook een heleboel te leren: het organiseren van activiteiten en evenementen, hoe je activistisch wordt, het schrijven van een goed artikel of het verdiepen in de lokale politiek! De commissies die we hebben zijn erg divers, dus er is voor elk wat wils. Hieronder zie je de verschillende commissies die er zijn.

De RevoluCie is een commissie die zich bezig houd met protesten, politieke acties en alles wat daar bij komt kijken. De RevoluCie is een tijdje niet actief geweest, er is dus veel vrijheid voor eigen invulling.

De GezelCie is een commissie die, zoals de naam ook al zegt, regelmatig gezelligheidsactiviteiten zal organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een kledingruil, een mysterie-avond of een feestdagenavond. Bovendien organiseert de GezelCie ook onze DWARSe boekenclub!

De Redactie van DWARS Groningen is een commissie die er vooral is om elkaar te helpen met het schrijven van artikelen en opiniestukken. Zo ga je samen aan de slag met de DWARSligger, het krantje van DWARS Groningen. Hiernaast houdt de commissie de leden op de hoogte van wat er zich afspeelt in de gemeentepolitiek, door contact te hebben met GroenLinks en de PolitiCie. Verder helpen de Redactieleden elkaar met het schrijven van opiniestukken: je kunt hier dus je maatschappij-kritische ei kwijt! Zo kun je bij de Redactie van elkaar leren en kun je shinen met eventuele publicaties en natuurlijk de DWARSligger. Je kunt ook een mailtje sturen naar redactie.groningen@dwars.org als je eenmalig een stukje voor de Redactie wil schrijven.

Helaas accepteren we momenteel geen aanmeldingen voor de PolitiCie, aangezien wij al genoeg leden hebben.

De PolitiCie is een  commissie die zich bezig houdt met de lokale politiek in Groningen. Leden van deze commissie houden zich bezig met wat er speelt in de lokale politiek. Zo krijgen ze de kans om mee te vergaderen met verschillende GroenLinks-organen in Groningen. Er zullen discussieavonden zijn waarin de laatste ontwikkelingen worden besproken, maar waar er ook nieuwe onderwerpen worden aangekaart. Het is de perfecte manier om meer te weten te komen over hoe de lokale politiek in zijn werk gaat en zelf invloed hierop uit te oefenen. Dus als jij interesse hebt om je meer bezig te houden met GroenLinks en de onderwerpen die momenteel spelen, is dit iets voor jou!

Ben jij geïnteresseerd geworden om lid te worden van een commissie? Meld je dan aan met onderstaand formulier! Twijfel je nog een beetje of heb je vragen? Je kunt altijd een appje of een mailtje sturen naar onze secretaris Remco Meijer. Verder mag je ook altijd gewoon een keertje komen meevergaderen om te kijken of het iets voor je is.

Aanmelden Commissies


Contact secretaris:

Remco Meijer

secretaris.groningen@dwars.org 

06 40382267