Geen categorie

DWARS Groningen zoekt bestuursleden!

20 maart 2022

DWARS Groningen is per direct op zoek naar 3 nieuwe bestuursleden, namelijk: Voorzitter en bestuurslid Organisatie en Leden en een algemeen bestuurslid. Lijkt het jou leuk om samen met de rest van het bestuur verantwoordelijk te zijn voor het draaiende houden van de afdeling Groningen? Aarzel dan niet en solliciteer! Hieronder volgt een korte beschrijving van de beide posities. Iedereen mag solliciteren voor de posities, of je nou een nieuwe DWARSer bent of één die al jaren rondloopt. Deze sollicitaties gaan over het bestuursjaar 2021/2022, de functie zal dus tot de AAV in juni 2022 duren.

Voorzitter
De voorzitter is het gezicht van DWARS Groningen. Zowel intern als extern ben jij  het eerste aanspreekpunt. Je belangrijkste taak is er voor zorgen dat het bestuur zijn taken uitvoert en uit kan voeren. Daarnaast hou je als voorzitter overzicht binnen het bestuur. De voorzitter is daarom een georganiseerd persoon. Je zorgt dat andere bestuursleden goed hun werk doen en houdt in de gaten of dat ook gebeurd. Je kunt opbouwende kritiek geven en zo mensen aanmoedigen. Als voorzitter ben je er altijd mee bezig om extra aandacht te leggen bij Drenthe en de provincie Groningen buiten de stad. Omdat we altijd terecht kunnen in het GroenLinks pand in de stad Groningen, worden deze nog wel eens vergeten.
Daarnaast is de voorzitter een aanspreekpunt voor mensen buiten de afdeling. Zo onderhoudt de voorzitter contact met het landelijk bestuur en andere commissies van DWARS. Je hebt als voorzitter contact met andere politieke jongerenorganisaties. Ook zorg je voor goed contact met GroenLinksbesturen en -fracties op lokaal en provinciaal niveau. Verder ben je als voorzitter de woordvoerder voor de pers. Het is dus belangrijk dat je goed en overtuigend de mening van DWARS kan verkondigen, ook op onverwachte momenten.
Een goede voorzitter is enthousiast en gaat er 100 procent voor. In deze functie kan veel tijd gaan zitten. Je bent hier ongeveer 15-20 uur per week aan kwijt.

Organisatie en leden
Als bestuurslid Organisatie en Leden ben je de verbinding tussen de leden en commissies en het bestuur. Bij deze functie heb je veel contact met de actieve leden van de afdeling. Je zorgt voor een goede relatie tussen de commissies en het bestuur. Je overlegt met het bestuur over de plannen van de commissies en geeft aan de leden het advies van het bestuur door. Daarnaast probeer je de commissies vol energie te houden en nieuwe leden te zoeken voor de commissies. Als bestuurslid Organisatie en Leden ben je bij de vergaderingen van commissies, maar je kan er ook voor kiezen om commissies uit handen te geven aan andere bestuursleden. Het is belangrijk dat je, ondanks dat je commissies uit kan geven aan andere bestuursleden, je het overzicht over de commissies blijft houden. Op dit moment hebben we de Frequente Activiteiten Commissie, RevoluCie, Redactie, Kookcommisie, PolitiCie en de werkgroepen voor grote activiteiten. Voor deze functie is het belangrijk dat je makkelijk met mensen om kan gaan omdat je veel contact hebt met actieve leden. Daarnaast is het belangrijk dat dit bestuurslid
zelfverzekerd is bij het zoeken van nieuwe leden voor de commissies. Je hebt oog voor DWARSe kernwaarden als inclusie en diversiteit, en doet je best om er voor te zorgen dat iedereen zich welkom voelt bij DWARS.  Verder is het belangrijk dat het bestuurslid Organisatie en Leden enthousiast is, omdat dit leden in commissies ook enthousiast maakt. Deze functie kost ongeveer 15 uur per week.

Algemeen bestuurslid
Als algemeen bestuurslid heb je geen vaststaand takenpakket zoals in andere functies. Samen met de rest van het bestuur zul je activiteiten gaan organiseren. Verder mag je zelf invulling geven aan de taken die je daarnaast gaat uitvoeren. Dit kan variëren van het schrijven van de DWARSe nieuwsbrief, het runnen van het Twitter-account van DWARS Groningen tot het organiseren van een gezellige borrel, een actie of een lezing. De functie kost minimaal 10 uur per week.

Ben jij enthousiast geworden? Stuur dan een e-mail met motivatiebrief en cv naar de kandidatencommissie: kandidatencommissie.groningen@dwars.org. De deadline hiervoor om een advies te krijgen van de KandidatenCommissie is vrijdag 25 maart. Hierna kun je ook nog solliciteren, maar zul je geen advies meer ontvangen. Houd als je solliciteert ook wat tijd vrij op de zaterdag voor een gesprekje!