Nieuws

DWARSers voor de Staten: Marijn Prins

21 februari 2019

Jongeren zijn ontzettend belangrijk voor de provincie. Daarom laten wij alle DWARSe kandidaten van GroenLinks Zuid-Holland aan het woord komen met een interview! Deze week gaan wij even zitten met Marijn Prins (plek 15).

https://www.facebook.com/DWARSRotterdamRijnmond/videos/570567080110569/

Kun je jezelf eventjes voorstellen?

Hey! Ik ben Marijn Prins. Ik ben kandidaat voor de Provinciale Staten in Zuid-Holland. Ik studeer Marketing of Social Business op de hogeschool Rotterdam, en geloof in een wereld waarin mijn generatie (en nog velen hierna) gezond en gelukkig oud kunnen worden.

Hoe ben je bij DWARS terecht gekomen?

In Augustus 2017 ben ik bij DWARS gekomen. Ik ben bij DWARS gekomen na een inspirerend tussenjaar, waarin ik ontdekte dat ik het belangrijk vond om de wereld beter achter te laten, dan hoe ik erin was gekomen. Dit was ook net na de landelijke verkiezingen, waarbij ik ontdekte dat ik eigenlijk helemaal niks over politiek wist! Gelukkig kon ik dan ook nog niet stemmen. Toen besloot ik dat het wél tijd was om meer over politiek te leren voor de volgende verkiezingen.

Waarom heb je je kandidaat gesteld voor de Provinciale Staten?

Ik vind het belangrijk dat jongeren meer in aanraking komen met de politiek. Vanuit deze gedachte en ik één van de Zuid-Hollandse campagneleiders geworden, en heb ik mij ook aangemeld voor de lijst. Ik denk dat de kans een stuk groter is dat jongeren verbonden raken met de politiek, als ze vaker  mensen van hun eigen leeftijd die actief zijn in de politiek zien. Op deze manier zal de stem van de jongeren steeds meer gehoord worden in Nederland.

Wat zou je doen als je in de Provinciale Staten terecht komt?

Als ik in de provincie zou komen, dan zou ik actief mee willen werken aan de toekomst. Met de provincie op zoek gaan naar nieuwe innovatieve mensen, die creatieve ideeën hebben om de verschillende problemen in Zuid-Holland op te lossen. Belangrijke problemen hierin zijn natuurlijk bijvoorbeeld het milieu, transport en de woningmarkt. Deze mensen zou ik willen helpen met subsidies, advies en alle andere hulp die de provincie kan bieden, om verschillende oplossingen te proberen waar de markt mee kan helpen.

Heb je nog een leuke quote of oneliner?

Je moet altijd blijven beseffen dat heel veel kleine dingen samen één grote impact hebben.

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

DWARS Rotterdam-Rijnmond viert haar verjaardag bij Paleis Huis ten Bosch

DWARS Rotterdam-Rijnmond viert feest, en de koning betaalt!

Vandaag is het Koningsdag,. Hij wordt…

27 april 2023
Actie, Activiteit, Nieuws

Woonopstand: Politiegeweld en Solidair Protesteren

De Woonopstand van 17 oktober 2021 in Rotterdam begon gemoedelijk. Om 14:00 uur stroomde een kleine …

18 oktober 2021
Nieuws

DWARSe tips voor thuis ❤️

Normaal proberen wij als bestuur je naar al onze activiteiten te lokken, maar vandaag vragen we je: …

22 maart 2020