Over de afdeling

DWARS Rotterdam-Rijnmond

DWARS Rotterdam-Rijnmond bestaat op dit moment uit circa 350 leden en blijft groeien. Naast een grote groep uit Rotterdam, zijn onze leden afkomstig uit onder anderen Schiedam, Vlaardingen, Capelle aan den IJssel en Dordrecht.

Het bestuur van onze afdeling wordt op dit moment gevormd door:

  • Khan van Tol (voorzitter)
  • Farah Bijl (vicevoorzitter & secretaris)
  • Berber Kaene (penningmeester)
  • Priscilla Nanhu (Algemeen Bestuurslid)
  • Tijmen van der Zee (Algemeen Bestuurslid)

Volg ons online

Al onze berichten worden zowel in Nederlands als het Engels gedeeld.

Word lid

Wil je ons beter leren kennen? Stuur ons een berichtje en kom naar een van onze activiteiten (te vinden in onze agenda)! Voor maar €1o per jaar wordt je lid van DWARS. Je kan je hier aanmelden: https://dwars.org/word-actief/

 

Wat wij doen

Eén keer in de twee maanden komen wij met de leden van onze afdeling bij elkaar om te vergaderen. Hier bespreken we praktische zaken, bedenken we nieuwe acties en activiteiten en is er ruimte voor discussie. Vaak proberen wij bij één van de leden thuis te vergaderen en vooraf met elkaar te eten.

We organiseren bijna iedere week wel een activiteit: thema-avonden, debatten, filmavonden, wandelingen en borrels. Wij hebben een drietal commissies dat zich bezighoudt met het bedenken en organiseren van activiteiten. Onze debatcommissie, filmcommissie en wandelcommissie zorgen er voor dat wij iedere maand weer een aantal leuke activiteiten op de agenda hebben staan.

Als afdeling houden wij ons bezig met sociale, groene en maatschappelijke thema’s die aansluiten bij de interesses van onze leden en passen bij het kritische en leergierige karakter van DWARS. Daarnaast staat binnen DWARS Rotterdam-Rijnmond gezelligheid centraal. We zijn een hechte club, waarin openheid en respect twee kernwoorden zijn.

Lijkt het jou leuk om kennis te maken met ons, een keer mee te doen met een activiteit of wil je wat meer informatie over onze afdeling? Stuur dan gerust een mailtje naar rotterdam@dwars.org. Wij zijn daarnaast ook te vinden op Facebook en Instagram. Hopelijk zien wij jou snel een keer bij een van onze activiteiten!

Rotterdamse Klimaatcoalitie

DWARS werkt samen met andere groene organisaties in de Rotterdamse Klimaat Coalitie. Onder andere Erasmus Change, Milieudefensie en XR zijn ook aangesloten.