Nieuws

DWARSers in de staten: Marieke Spekreijse

18 januari 2019

Kun je jezelf eventjes voorstellen?

Ik ben Marieke Spekreijse-Deijs, 27 jaar, en getrouwd. Op dit moment woon ik in Zoetermeer, maar oorspronkelijk kom ik uit Friesland. Ik ben daar opgegroeid tussen de weide en weidevogels. Ik kom uit een politiek actief én links gezin. Na mijn middelbare school ging ik studeren aan de Universiteit van Wageningen, waar ik op dit moment mijn studie bos-natuurbeheer afrond. Ik loop hiervoor ook stage bij de gemeente Zoetermeer. In mijn vrije tijd ben ik campagneleider van GroenLinks Zoetermeer, lees ik erg graag, en maak ik foto’s in de natuur.

Zou je wat over je geschiedenis bij DWARS kunnen vertellen?

Ik ben zelf pas recentelijk lid geworden van GroenLinks en DWARS, maar mijn beide broers en zussen zijn lid geweest van DWARS Leeuwarden. Ik heb op die manier van ze geleerd dat jongeren wel degelijk een verschil kunnen maken, en zich ook daadwerkelijk in willen zetten voor een betere toekomst.

Waarom heb je je kandidaat gesteld voor de Provinciale Staten?

In de jaren dat ik op de fiets naar mijn middelbare school reisde, fietste ik altijd tussen de weides door. Ik merkte dat ik zelf al steeds minder weidevogels zag. Tijdens mijn studie werd het me steeds duidelijker hoe slecht het eigenlijk gaat met de natuur. Niet alleen de klimaatverandering is een probleem, maar ook het verdwijnen van biodiversiteit door een verscheidenheid aan redenen. Ook kwam ik er tijdens mijn studie achter dat de beleidsmaker voor natuurgebieden de provincie is. Ik wilde niet meer langer aan de zijlijn staan, maar iets veranderen. De plek om te vechten voor een betere natuur is de provincie, dus de keuze was snel gemaakt.

Wat zou je doen als je verkozen zou worden?

Ik zou zorgen voor betere natuurwaardes in het Groene Hart. Het groene hart is op dit moment agrarisch gebied, wat zijn problemen meegeeft voor de natuur. Het liefst zou ik samen met de boeren kijken naar beter natuur-agrarisch beleid van het gebied. De boeren zullen zich uit het conservatieve boerenbedrijf moeten halen, en samen kijken naar innovatie oplossingen. Ik zal me inzetten voor natuur door heel Zuid-Holland, op meer plaatsen voor een bétere natuur, meer biodiversiteit, en een goede bescherming hiervan.

Heb je een leuke quote of oneliner?

Voor een groener Zuid-Holland.

Gerelateerd Nieuws

Nieuws

DWARS Rotterdam-Rijnmond viert haar verjaardag bij Paleis Huis ten Bosch

DWARS Rotterdam-Rijnmond viert feest, en de koning betaalt!

Vandaag is het Koningsdag,. Hij wordt…

27 april 2023
Actie, Activiteit, Nieuws

Woonopstand: Politiegeweld en Solidair Protesteren

De Woonopstand van 17 oktober 2021 in Rotterdam begon gemoedelijk. Om 14:00 uur stroomde een kleine …

18 oktober 2021
Nieuws

DWARSe tips voor thuis ❤️

Normaal proberen wij als bestuur je naar al onze activiteiten te lokken, maar vandaag vragen we je: …

22 maart 2020