Actie

Actie voor Afvalscheiding Rotterdam

18 juli 2016

De jongeren van DWARS Rotterdam-Rijnmond (jongerenafdeling van GroenLinks) hebben op zaterdag 18 juni op de Binnenrotte aandacht gevraagd voor afvalscheiding in Rotterdam. Tijdens de actie liepen leden van DWARS in pakken rond van o.a. karton, plastic, takken, bananen en bierflesjes en deelden ze flyers uit aan de mensen op de markt. Hiermee wilden ze aandacht vragen voor het feit dat in Rotterdam op veel plekken afval nog niet gescheiden kan worden ingeleverd. 

Het is in grote delen van Rotterdam nog niet mogelijk om je groenafval of plastic afval apart in te leveren bij een container. Hier wil DWARS verandering in brengen door bewoners op te roepen een groenafvalbak of Plastic Heroes-container aan te vragen bij de gemeente. Hiermee hoopt DWARS de gemeente aan te zetten tot het plaatsen van die groenafvalbakken en Plastic Heroes-containers. In enkele wijken in Rotterdam kan groenafval en plastic afval al apart worden ingeleverd en DWARS ziet graag dat dit zo snel mogelijk in de hele stad kan.

Een eenpersoonshuishouden in Rotterdam betaalt voor het lozen van zijn vuilniszakken 321,20 euro per jaar en dat is veel als je het vergelijkt met andere gemeenten. Zo betaalt een eenpersoonshuishouden in Den Haag per jaar 233,88 euro. Voorzitter Jasmijn Verbeek: “Het meeste afval zoals papier, plastic en hout kan opnieuw als grondstof worden gebruikt. In plaats van het in een dure verbrandingsoven te gooien kunnen we er geld mee verdienen. En dat is nog goed voor het milieu ook!”

Bekijk hier de video

Gerelateerd Nieuws

Actie, Activiteit, Nieuws

Woonopstand: Politiegeweld en Solidair Protesteren

De Woonopstand van 17 oktober 2021 in Rotterdam begon gemoedelijk. Om 14:00 uur stroomde een kleine …

18 oktober 2021
Actie

Nacht van de Vluchteling 2020!

Doe met ons mee voor vluchtelingen wereldwijd!
Tijdens de nacht van 20 juni 2020 vindt de elfde edi…

27 februari 2020
Actie

DWARS voert campagne met GL Rotterdam

Ook DWARS’ers hebben zich gisteren volop ingezet om campagne te voeren voor GL. Heerlijk weertje en …

05 maart 2017