Actie

Actie voor vluchtelingenopvang

12 april 2016

Geert Wilders kwam die dag in Rotterdam flyeren tegen de komst van een asielzoekerscentrum (azc) in Beverwaard. DWARS Rotterdam-Rijnmond organiseerde tegelijkertijd een welkomsactie. Zij deelden hartjes met flyers uit voor een humaan asielbeleid. Voorzitter Lyle Muns: “Wilders claimt dat iedereen tegen asielzoekers is. Wij laten met deze actie zien dat dat niet klopt. Veel Rotterdammers willen oorlogsvluchtelingen juist wel een veilig thuis geven.”

DWARS vindt het belangrijk om de opvang in perspectief te plaatsen. Zo wijzen de jongeren erop dat veel kleine Nederlandse gemeentes al grote inspanningen hebben geleverd. “Een stad als Rotterdam, met ruim 600.000 inwoners kan 600 asielzoekers goed opvangen. Ook zij moet haar duit in het zakje doen.”, laat Muns weten.

De jongerenorganisatie geeft desalniettemin aan dat ze graag luistert.“Lokale bewoners hebben veel vragen: moet ik langer wachten op een sociale huurwoning? Zijn homo-koppels straks minder veilig op straat? Zullen de vluchtelingen wel allemaal Nederlands leren? Juist linkse politiek moet en kan die vragen beantwoorden zonder oorlogsvluchtelingen op straat te zetten. Denk bijvoorbeeld aan vroegere integratie en meer sociale huurwoningen”, sluit Muns af.

Gerelateerd Nieuws

Actie, Activiteit, Nieuws

Woonopstand: Politiegeweld en Solidair Protesteren

De Woonopstand van 17 oktober 2021 in Rotterdam begon gemoedelijk. Om 14:00 uur stroomde een kleine …

18 oktober 2021
Actie

Nacht van de Vluchteling 2020!

Doe met ons mee voor vluchtelingen wereldwijd!
Tijdens de nacht van 20 juni 2020 vindt de elfde edi…

27 februari 2020
Actie

DWARS voert campagne met GL Rotterdam

Ook DWARS’ers hebben zich gisteren volop ingezet om campagne te voeren voor GL. Heerlijk weertje en …

05 maart 2017