Tom Molenaar - Voorzitter / Chairperson

Naam – Woonplaats – Leeftijd – Dagelijkse Bezigheden?

Hoi allemaal, ik ben Tom! Ik woon in het geweldige Amsterdam Nieuw-West en ben 22 jaar oud. Ik ben een bezige bij: zo studeer ik sociologie, werk ik aan een universiteit, zet ik me in voor GroenLinks en de PvdA en ben ik natuurlijk voorzitter van DWARS Amsterdam!

Hoe en wanneer ben je bij DWARS gekomen? Welke idealen of onderwerpen zijn voor jou belangrijk?

Het begon voor mij allemaal op het Landelijk Bureau van GroenLinks, waar ik stage mocht lopen bij de Front Office. Hier was ik verantwoordelijk voor het beantwoorden van talloze mails, en leerde ik alle standpunten van onze moederpartij kennen. Na twee weken was ik zo overtuigd geraakt van al die groene en linkse idealen, dat ik meteen lid ben geworden van GroenLinks en natuurlijk ook van DWARS!

Ik houd me vooral bezig met rode onderwerpen, zoals gelijke kansen voor iedereen, participatie en armoedebestrijding. Daarbij maak ik me ook hard voor mijn groene idealen: iedereen moet meekunnen met de energietransitie, wie je ook bent, waar je ook woont.

Wat spreekt je aan bij DWARS?

Bij DWARS wordt enorm hard gewerkt om Nederland radicaal beter te maken voor iedereen. Ik vind het daarbij hartverwarmend dat er zelfs nog harder wordt gewerkt om wie dan ook met open armen te ontvangen en een steentje bij te laten dragen aan het verwezenlijken van onze idealen.

Wat is iets dat je iedereen kan aanraden?

Het gesprek aangaan met mensen op straat! Namens GroenLinks en de PvdA ga ik regelmatig de straat op om te flyeren of informatie op te halen over een bepaald onderwerp. Hierdoor krijg je echt door wat er speelt bij de mensen en waar je het allemaal voor doet. Daarnaast is het een goede manier om eens uit je linkse bubbel te stappen.

Waar kijk je naar uit om te gaan doen met DWARS Amsterdam?

Er staan veel belangrijke dingen op de planning voor komend jaar: zo ligt er een aangenomen motie over een naamswijziging, moeten we stappen gaan maken op het gebied van ledenbinding en staan er ook nog eens twee überbelangrijke verkiezingen op ons te wachten. En dat is nog maar een kleine greep uit de uitdagingen die ons te wachten staan. Dat is allemaal enorm spannend, maar ik heb onwijs veel zin om hier, samen met alle andere fantastische bestuursleden en onze geweldige leden, mee aan de slag te gaan!

Wat zouden mensen nog moeten weten? / Wil je nog iets over jezelf kwijt?

Ik ben een reusachtig groot fan van Spinvis! Ik denk dat als je al het enthousiasme van alle Swifties binnen DWARS bundelt, dat je misschien net in de buurt komt van mijn enthousiasme voor die man. Luister vooral ook zijn nieuwste album, Be-Bop-A-Lula!

E-Mail: voorzitter.nhfl@dwars.org

Tom is verantwoordelijk voor het dag-tot-dag sturen van DWARS Amsterdam, waaronder het contact met het landelijk bestuur en andere organisaties en is het publieke figuur van DWARS Amstedam.