Janko Wiebenga - Secretaris / Secretary

Naam – Woonplaats – Leeftijd – Dagelijkse Bezigheden?

Hoi! Ik ben Janko Wiebenga, 21 jaar oud en ik woon in Amsterdam. Ik studeer Mechanical Engineering aan de VU en soms aan de UT in Enschede. Daarnaast maak ik graag en veel muziek op mijn cello. En natuurlijk ben ik dit jaar met heel veel plezier secretaris van DWARS Amsterdam.

Hoe en wanneer ben je bij DWARS gekomen? Welke idealen of onderwerpen zijn voor jou belangrijk?

Ik heb me begin 2022 aangesloten bij DWARS omdat ik graag actiever de politiek wilde ontdekken en me ermee bezig houden. Voor mij is duurzaamheid een van de belangrijkste idealen van DWARS omdat ik het heel belangrijk vind dat we als mensen verantwoordelijkheid nemen om al het mooie op deze aardbol te behouden. Verder vind ik solidariteit een heel belangrijk ideaal waar DWARS voor staat, want wat zouden er veel mensen gelukkiger worden als alles een beetje eerlijker verdeeld was in de wereld.

Wat spreekt je aan bij DWARS?

Veel idealistische gelijkgestemden ontmoeten, dat vind ik denk ik het leukste aan DWARS. De sfeer, lekker eigenwijs en soms een beetje activistisch, spreekt mij erg aan. Er is veel enthousiasme, daar sluit ik me graag bij aan en word ik erg vrolijk van.

Wat is iets dat je iedereen kan aanraden?

Een treinreis maken met een Interrail pas! Ik heb dit inmiddels een aantal keer gedaan, en het is een ontzettend leuke manier van reizen waarbij je heel veel meemaakt van de weg naar je bestemming toe, in plaats van er alleen maar aan te komen. Daarnaast is reizen met de trein natuurlijk veel milieuvriendelijker dan vliegen en wordt het met een Interrail pas ook nog relatief goedkoop.

Waar kijk je naar uit om te gaan doen met DWARS Amsterdam?

Ik heb er erg veel zin in om bij de aankomende verkiezingen, ik denk de spannendste in jaren, mensen kennis te laten maken met de idealen van DWARS en hopelijk een heel aantal ook te overtuigen! Verder hoop ik ook binnen DWARS nog een heleboel enthousiaste mensen te ontmoeten.

Wat zouden mensen nog moeten weten? / Wil je nog iets over jezelf kwijt?

Ik ben een groot fan van de Drentse band Skik.

 

E-Mail: secretaris.nhfl@dwars.org
Janko is verantwoordelijk voor digitale en praktische zaken van DWARS Amsterdam, waaronder het ledenbestand, de agenda en andere digitale zaken.