Tijn Zeeman - Promotie & Ledenwerving / Promotion & Membership

Naam – woonplaats – leeftijd – dagelijkse bezigheden?

Mijn naam is Tijn Zeeman en ik ben 21 jaar. Na een jaar in Utrecht te hebben gewoond woon ik nu weer bij mijn ouders in Hilversum. Ik heb op dit moment een tussenjaar. Naast mijn bezigheden bij DWARS werk ik als huishoudelijke hulp voor ouderen en zit ik op voetbal. Volgend jaar wil ik met de bachelor psychologie beginnen.

Hoe en wanneer ben je bij DWARS gekomen? Welke idealen of onderwerpen zijn voor jou belangrijk?

Een vriendin van mij vertelde dat ze lid was van de Cultuurcommissie van DWARS Amsterdam. Door mijn interesse in politiek en voorkeur voor Groenlinks was ik meteen enthousiast. Via haar kreeg ik de uitnodiging om bij een vergadering aanwezig te zijn. Ik voelde meteen een fijne sfeer bij de vergadering en vond het leuk mijn interesse voor politiek met anderen te delen. Daarom besloot ik me bij de CuCo aan te sluiten.

Onderwerpen die ik belangrijk vind: feminisme, klimaat, gezondheid, vluchtelingenbeleid, onderwijs, huisvesting en gelijkheid.

Wat spreekt je aan bij DWARS?

Wat mij aanspreekt bij DWARS is de fijne sfeer. De leden zijn allemaal aardige, interessante mensen met veel respect voor elkaar. Daarnaast vind ik dat DWARS een jongerenorganisatie is die zeer actief is, waardoor er echt invloed op de politiek kan worden uitgeoefend.

Wat is iets dat je iedereen kan aanraden?

Kom eens langs bij een activiteit van DWARS. Zo kan je goed de sfeer proeven en het is altijd leuk om gelijkgestemden te ontmoeten.

Waar kijk je naar uit om te gaan doen met DWARS Amsterdam?

Aankomend jaar staan er veel spannende dingen op de agenda. Zo moeten er twee campagnes gevoerd worden: voor de Tweede Kamerverkiezingen en de Europese verkiezingen. Ik kijk er ontzettend naar uit om me hier actief voor in te zetten en zo echt een verschil te kunnen maken.

Daarnaast hoop ik dat door middel van promotie via social media meer leden naar de activiteiten zullen komen. Ik kijk namelijk ontzettend uit naar het ontmoeten van (nieuwe) leden.

Wat zouden mensen nog moeten weten? / Wil je nog iets over jezelf kwijt?

Je kan mij ‘s nachts wakker maken voor een matcha latte en avocado toast.

E-Mail: promotie.nhfl@dwars.org
Tijn is verantwoordelijk voor de socials van DWARS Amsterdam, het promoten van activiteiten en het beleid om mensen aan te trekken.