Sandro Nendissa - Politiek / Politics

Naam, stadsdeel/plaats, leeftijd, dagelijkse bezigheden?

Hi, ik ben Sandro, een 27-jarige student en bijna afgestudeerd. Ik heb 5 jaar in Amsterdam gewoond. Eerst in Zuidoost en later in Nieuw-West, maar je kunt mij nu tijdelijk vinden in het prachtige Almere.

Zelf ben ik van Nederlandse, Italiaanse en Molukse afkomst en vooral in mijn Molukse geschiedenis ben ik mij erg aan het verdiepen. Momenteel ben ik ook op dat onderwerp aan het afstuderen.

Hoe en wanneer ben je bij DWARS gekomen? Welke idealen of onderwerpen zijn voor jou belangrijk?

Ik heb mij vorige zomer aangemeld bij DWARS omdat actualiteiten en politiek mij interesseren. Lange tijd was ik al op zoek naar een plek waar ik daar iets mee kon en al in 2019 wist ik dat ik bij een politieke jongerenorganisatie wilde aansluiten. Helaas gooide een paar maanden later het coronavirus roet in het eten. Ik voelde niets bij alleen maar online meetings. Zodoende heb ik de sociale restricties afgewacht zodat ik gewoon een offline kennismaking kon bijwonen.

Voor mij is sociale en financiële ongelijkheid het belangrijkste politieke onderwerp. Met een nadruk op racisme en armoede. Maar daarnaast vind ik klimaat, (online) privacy en bestrijding van zware criminaliteit van groot belang.

Wat spreekt je aan bij de DWARS?

De gezelligheid en diversiteit. Ik heb mij aangesloten bij DWARS omdat ik de andere organisaties te ‘politiek’ vind. DWARS is menselijker. Je hebt alle ruimte om te zijn wie je bent en je mag fouten maken. Daar leer je alleen maar van.

Wat is iets dat je iedereen kan aanraden?

Ga meer naar buiten. Fietsen, lopen, kamperen, sporten. Het maakt niet uit, zolang je maar buiten bent.

Waar kijk je naar uit om te gaan doen met de DWARS?

Ik vind het organiseren en voorbereiden van een cultureel evenement het leukst. Maar de campagneperiode kijk ik ook naar uit!

Wat zouden mensen nog moeten weten? / Wil je nog iets over jezelf kwijt?

Ik zou willen dat ik mij eerder bij DWARS had aangesloten.

E-Mail: politiek.nhfl@dwars.org
Sandro is verantwoordelijk voor de politieke zaken van DWARS Amsterdam, waaronder het contact met de fracties van GroenLinks.