Elise van Os - Penningmeester / Treasurer

Naam – Woonplaats – Leeftijd – Dagelijkse Bezigheden?

Ik ben Elise, 23 jaar oud en dit bestuursjaar penningmeester van DWARS Amsterdam. Daarnaast studeer ik Accountancy, werk ik bij het landelijk bureau van GroenLinks, ben ik commissielid voor GroenLinks Hoorn en geniet ik waar het kan van m’n vrije tijd.

 

Hoe en wanneer ben je bij DWARS gekomen? Welke idealen of onderwerpen zijn

voor jou belangrijk?

In de coronatijd ben ik bij DWARS gekomen, want demonstraties gingen niet meer door, maar de politiek wel. Dus na een paar maanden rondkijken ben ik beland bij DWARS en GroenLinks. Vanaf zomer 2021 ben ik me ook echt gaan aansluiten bij activiteiten, omdat het land toen weer open ging, en ik voelde me meteen thuis.

 

Ik strijd vooral voor een inclusieve en duurzame wereld. Natuurlijk is dat een groot doel, dus ben ik bij DWARS gegaan om stap voor stap dichterbij te komen bij de ideale wereld. Zo vind ik dat alle activiteiten van overheidsorganisaties en politieke organisaties toegankelijk moeten zijn voor iedereen.

 

Wat spreekt je aan bij DWARS?

DWARS is de PJO die gaat voor een leefbare wereld. Kijkend naar de mens en hoe het echt systematisch aangepakt kan worden. Geen super radicale plannen die onhaalbaar zijn, maar radicale/activistische plannen die we met z’n allen kunnen realiseren. Verder staat DWARS open voor iedereen, is het een thuis voor vele mensen, doen we leuke dingen van pubquizes tot sprekersavonden. Ook ik voel me thuis en heb veel leuke, lieve, activistische mensen via DWARS ontmoet waarmee we een mooie toekomst willen/gaan realiseren.

 

Wat is iets dat je iedereen kan aanraden?

Een keer naar een activiteit gaan van jouw afdeling en als je dat al vaak hebt gedaan naar een activiteit van een andere afdeling. Voor mij heeft dit veel betekend om mensen te leren kennen. Met landelijke activiteiten zie je natuurlijk mensen vanuit het hele land, maar juist de DWARSers leren kennen uit jouw provincie of de provincie waarin je werkt/studeert is een fijne extra. Zo leer je ook mensen kennen waarmee je over de lokale politiek kan praten en samen naar activiteiten zoals demonstraties kan gaan.

 

Waar kijk je naar uit om te gaan doen met DWARS Amsterdam?

Ik heb zin om dit jaar veel leuke activiteiten met DWARS Amsterdam te organiseren, vooral omdat we zo’n groot team hebben. Verder komt er een spannende campagneperiode aan, waar ik vanaf het eerste moment al klaar voor ben. Maar het meeste kijk ik toch echt uit om leden te ontmoeten en over de lokale politiek te praten.

 

Wat zouden mensen nog moeten weten? / Wil je nog iets over jezelf kwijt?

Naast politiek hou ik heel erg van reizen, dus als je daar ook van houdt kom vooral een gesprek voeren over jouw favoriete reis. Ook voor Interrail vragen ben ik altijd te bereiken.

E-Mail: penningmeester.nhfl@dwars.org
Elise is verantwoordelijk voor alle financiële zaken van DWARS Amsterdam, waaronder de begroting en declaraties.


LinkedIn