Rens Calis - Algemeen Bestuurslid / General Boardmember

Naam – Woonplaats – Leeftijd – Dagelijkse Bezigheden?

Mijn naam is Rens, ik ben 18 jaar en woon al bijna ‘mijn hele leven’ in Weesp. Ik lees heel veel: literatuur, thrillers en non-fictie, en verdiep me graag in psychologie, filosofie en linguïstiek. Daarnaast kan ik ook heel erg genieten van goed gemaakte series en films.

Hoe en wanneer ben je bij DWARS gekomen? Welke idealen of onderwerpen zijn voor jou belangrijk?

Vorig jaar mei werd ik opgeschrikt door het nieuws dat het recht op abortus in de Verenigde Staten onder vuur lag. Het raakte me, en ik besloot om voor het eerst in m’n leven naar een demonstratie te gaan: Baas in Eigen Buik 2022 op de Dam. Van de verbinding daar was ik zo onder de indruk dat ik er meer van wilde, en de dag daarna besloot ik lid te worden van GroenLinks en daarmee van DWARS. Ik vind zelfbeschikkingsrecht erg belangrijk, naast onder andere feminisme, passend onderwijs, natuurbescherming, gendergelijkheid en zorg.

Wat spreekt je aan bij DWARS?

Nadat ik vorig jaar zomer de AAV van DWARS Amsterdam had bijgewoond kreeg ik een leuk appje van Tom, de voorzitter van de cultuurcommissie (die toen net een nieuw leven werd ingeblazen), met de vraag of ik eens langs wilde komen bij een vergadering. Dat beviel zo goed dat ik lid werd van de CuCo. Ik heb in het jaar dat ik in die commissie heb gezeten enorm genoten van de gezellige vergaderingen en activiteiten en kreeg veel energie van het enthousiasme van de anderen. Dat laatste heeft er dan ook zeker voor gezorgd dat ik nog actiever ben geworden voor onze afdeling door in het bestuur te gaan.

Wat is iets dat je iedereen kan aanraden?

Het is wel een beetje een open deur, maar: om ook actief te worden bij DWARS! Of je nou in onze eigen, geweldige, afdeling lid wordt van bijvoorbeeld de campagnecommissie of de cultuurcommissie, of je landelijk inzet voor DWARS: allemaal goed!

Waar kijk je naar uit om te gaan doen met DWARS Amsterdam?

Campagne voeren (uiteraard, zou ik er bijna aan toevoegen). Er zit een spannende tijd aan te komen, en mede door het versplinterende politieke landschap zie ik het als broodnodig om ervoor te gaan zorgen dat een sterke linkse alliantie de grootste wordt.

Wil je nog iets over jezelf kwijt?

Nee, haha.

E-Mail: actualiteiten.nhfl@dwars.org
Rens is samen met Hendrik verantwoordelijk voor de algemene bestuurszaken, zoals het organiseren van activiteiten of het ondersteunen van andere bestuursleden.