Hendrik Willemsen - Algemeen Bestuurslid / General Boardmember

Naam – Woonplaats – Leeftijd – Dagelijkse Bezigheden?

Hoi, mijn naam is Hendrik. Ik ben 23 jaar oud en ik studeer Nederlandse Letterkunde. Ik werk op verschillende plekken in het onderwijs, zo geef ik gastles bij de School der Poëzie en help ik mensen om Nederlands te leren. Daarnaast werk ik aan maatschappelijke kunstprojecten via Stichting Noordje in Amsterdam Noord. Ik heb een passie voor taal, kunst en cultuur en daar ben ik dan ook dagelijks mee bezig. In mijn vrije tijd ben ik ook leiding op scouting.

Hoe en wanneer ben je bij DWARS gekomen? Welke idealen of onderwerpen zijn voor jou belangrijk?

Ik ben bij GroenLinks terechtgekomen door een van mijn beste vrienden, toen hij stage liep bij GroenLinks. Ik maakte toen ook kennis met DWARS en mocht onderdeel zijn van het enthousiaste team dat de Cultuurcommissie nieuw leven inblies. Vanaf het begin heb ik het belangrijk gevonden dat we niet alleen maar vergaderden, maar dat we het ook gezellig hadden met elkaar. Dat sluit ook aan bij mijn idealen. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich veilig maar ook betrokken kan voelen (inclusie). Daarnaast heb ik een groot hart voor onderwerpen als kansengelijkheid en milieu maar natuurlijk ook onderwijs. Als kunstenaar moet ik kunst en cultuur uiteraard ook nog even benoemen!

Wat spreekt je aan bij DWARS?

Ik vind verbinding en saamhorigheid belangrijk en dat past bij DWARS. Het is een plek om mijn idealen samen te brengen en te zoeken naar verbondenheid.

Wat is iets dat je iedereen kan aanraden?

Een optreden van Babs Gons bijwonen.

Waar kijk je naar uit om te gaan doen met DWARS Amsterdam?

Te veel om op te noemen! Samenwerken, (culturele) activiteiten, een festival om linkse partijen samen te brengen organiseren. En campagne voeren natuurlijk!

Wil je nog iets over jezelf kwijt?

Ik heb zin in het komende jaar!

E-Mail: cultuur.nhfl@dwars.org
Hendrik is samen met Rens verantwoordelijk voor de algemene bestuurszaken, zoals het organiseren van activiteiten of het ondersteunen van andere bestuursleden.