Blogs,Campagne

Vijf kandidaten uitgelicht

12 maart 2021

Schrijver: Koen Donatz

De kandidatenlijst van GroenLinks is een heel diverse, jonge en idealistische lijst, en daar zijn we als DWARS Amsterdam ontzettend blij mee. Er zijn een paar kandidaten die er voor ons uitspringen, die we graag voor jullie uitlichten.

#9 Kauthar Bouchallikht

Deze 27-jarige nieuwkomer is een belangrijk icoon van de klimaatgeneratie. Ze was campaigner voor de Klimaatmars, coördineerde de Klimaatstaking en was voorzitter van de stichting Groene Moslims. Haar inzet voor de klimaatbeweging leverde haar een plek op in de Duurzame Jonge 100. Verder schreef Kauthar onder andere voor De Correspondent en OneWorld. Kauthar zal, als iemand van onze generatie, onze zorgen over klimaat goed in de Tweede Kamer kunnen vertolken.

#10 Lisa Westerveld

Lisa’s strijd voor gelijke kansen in het onderwijs begon al jaren voor haar Tweede Kamerlidmaatschap. Zo was zij in haar studententijd twee jaar lang voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond. De afgelopen vier jaar heeft Lisa zich als woordvoerder op onderwijs en jeugdzorg in de Tweede Kamer ingezet voor jongeren in Nederland. Zo werd haar motie aangenomen die de regering verzocht het bindende karakter van het BSA af te schaffen. In een tweede termijn in de Kamer kan Lisa haar strijd voor gelijke kansen voor jongeren voortzetten.

#14 Laura Vissenberg

Laura heeft zich gespecialiseerd in een oorzaak van ongelijkheid die maar heel weinig aan bod komt: financiële en fiscale regelgeving. Juist in dit soort regels, betoogt Laura, zit de grootste ongelijkheid verstopt. Laura kan het weten, ze is al bijna 10 jaar actief in de politiek. Dat deed ze eerst als onderzoeker voor de parlementaire enquête ‘financieel stelsel’. Daarna werd ze beleidsmedewerker financiën en politiek adviseur bij de Tweede Kamerfractie van GroenLinks. In die rol haalde ze onder andere de befaamde econoom Thomas Piketty naar de Tweede Kamer. In 2016 maakte ze de overstap naar de gemeentepolitiek van Amsterdam, waar ze adviseur werd van de burgemeester. Met deze ervaring en kennis heeft Laura de juiste tools om economische ongelijkheid te verminderen.

#21 Simion Blom

Simion is een rijzende ster binnen GroenLinks, die een berg aan ervaring uit de Amsterdamse gemeentepolitiek meeneemt naar Den Haag. Hij was van 2010 – 2014 stadsdeelraadslid in Amsterdam Zuidoost, waarna hij de overstap maakte naar de gemeenteraad, waar hij nu 7 jaar actief is. Simion staat voor inclusiviteit en voor het aanpakken van racisme en discriminatie. Zo wist Simion de gemeenteraad ertoe te bewegen te besluiten om een slavernijmuseum te bouwen. De strijd voor inclusiviteit en gelijkheid die Simion al jaren voert in Amsterdam, zal hij voortzetten in de Tweede Kamer.

#34 Romano Boshove

De 24-jarige Romano is de jongste kandidaat op de lijst van GroenLinks. Dit jonge, politieke talent is sinds 2018 fractievoorzitter van GroenLinks Hardenberg. Vanuit deze ervaring brengt Romano kennis mee naar Den Haag van een breed palet aan onderwerpen, van discriminatie tot gaswinning. Tevens is Romano actief bij DWARS als lid van de Raad van Advies en kan hij als actieve DWARSer onze idealen als geen ander vertegenwoordigen in de Kamer.

Gerelateerd Nieuws

Blogs

Blog: Heb begrip voor autisme en zet ook die blauwe bril op!

2 april. Een op het eerste oog nietszeggende datum, die voor veel mensen stilletjes voorbijsluipt. W…

02 april 2024
Blogs

Politieke blogs: Een maand later

In eerste instantie wilde ik deze blog direct na de verkiezingen schrijven, maar toen ik overspoeld …

21 december 2023
Blogs

Politieke Blogs: Verkiezingen

Door Sandro Nendissa (bestuurslid politiek)

Voor de politieke junk zijn we alweer aan de eindspri…

13 november 2023