Blogs

Terug naar af

15 december 2020

Schrijver: Jazz Komproe
Gister hoorde heel Nederland wat we allemaal niet wilden horen: we moeten met zijn allen weer in lockdown. Voor velen betekent dit dat het leven eventjes stil valt. Dat we met zijn allen weer terug naar onze grot gaan, dat we de kerst niet gezellig samen kunnen vieren, dat ons werk stilvalt, dat feestjes en plannen worden afgezegd. Ik denk dat het slechte nieuws van gister 14 december één van de meest deprimerende dagen van 2020 heeft gemaakt.

Ook ik was heel getreurd en teleurgesteld om te horen dat al mijn plannen voor de vakantie in één keer van de baan waren. Juist in een tijd als deze hebben we behoefte aan dat warme gevoel van gezelligheid en samenzijn. Om dan plotseling te horen dat je de komende 4 á 5 weken ongezellig en eenzaam moet gaan doormaken is pijnlijk en voor velen een harde klap om op te vangen. Want deze tijd van het jaar is al zwaar genoeg op zichzelf. Het is steeds langer donker, het wordt steeds kouder en de druk ligt voor velen erg hoog om dingen af te ronden voor het nieuwe jaar. De mentale druk die de winter op velen legt is al veels te hoog, om over corona maar niet te spreken!

Dus let op jezelf de komende maanden, oké? Geef jezelf de ruimte en de rust om alles te verwerken en om deze periode door te komen. Dat je de hele dag thuis zit betekent echt niet dat je ook de hele dag productief moet zijn! Leg jezelf dus niet te veel druk op en straf jezelf niet te hard als je een dag lang op de bank hebt gelegen. Indien je goed voor jezelf kunt zorgen komende weken, denk dan ook aan de mensen die dat misschien niet kunnen. Je bent zeker niet verplicht om voor anderen te zorgen, maar er voor anderen zijn kan ook wonderen doen voor je eigen mentale gezondheid. “The best way to cheer yourself, is to cheer someone else up!”

Maar dit betekent niet dat we met zijn allen somber hoeven te zijn voor de komende weken! Technologie heeft ons namelijk de mogelijkheid gegeven om samen activiteiten te kunnen ondernemen op afstand. Ikzelf ben al sinds gisteravond bezig met plannen bedenken over online alternatieven voor de komende winterweken. Er is zoveel leuks wat we kunnen doen! Denk aan: online filmavond, online escaperoom, Zoom-borrel, langeafstandskerstdiner, online pubquiz of spelletjesavond en nog veel meer! Gebruik je creativiteit en nodig je vrienden en familie uit om mee te doen. Ik hoop oprecht dat jullie nog wat gezelligheid kunnen meemaken de komende weken. Online alternatieven zijn niet perfect, maar het kan alsnog heel leuk worden!

Ik weet net als iedereen dat de lockdown zwaar wordt. We zullen deze periode voornamelijk moeten overleven en we kunnen hopelijk na januari weer langzaam een normaler leven leiden. Voor nu is het belangrijk dat we er met z’n allen doorheen komen! Dus zorg goed voor jezelf en voor de mensen om je heen, gebruik je creativiteit en maak dit de beste lockdown die Nederland ooit heeft gekend!

Gerelateerd Nieuws

Blogs

Blog: Heb begrip voor autisme en zet ook die blauwe bril op!

2 april. Een op het eerste oog nietszeggende datum, die voor veel mensen stilletjes voorbijsluipt. W…

02 april 2024
Blogs

Politieke blogs: Een maand later

In eerste instantie wilde ik deze blog direct na de verkiezingen schrijven, maar toen ik overspoeld …

21 december 2023
Blogs

Politieke Blogs: Verkiezingen

Door Sandro Nendissa (bestuurslid politiek)

Voor de politieke junk zijn we alweer aan de eindspri…

13 november 2023