Persberichten

DWARS Groningen ‘blij’ met verkiezing mannelijke burgemeester

17 juni 2019

DWARS Groningen kijkt met vreugde naar de aanstelling van Koen Schuiling als burgemeester van Groningen. Na jarenlang strijden voor diversiteit zijn wij als progressieve en internationale stad er eindelijk in geslaagd om de meest onderdrukte groep in onze stad representatie te geven: de blanke VVD’er.

Mannen zijn ondervertegenwoordigd als burgemeester. In 2017 bleek dat maar 80% van alle burgemeesters man is. Elte Hillekens, vice-voorzitter van DWARS Groningen, vindt het belangrijk om solidair te zijn met mannen. “Als er een groep is die al tijden stelselmatig wordt onderdrukt, moet je voor elkaar opkomen. Het is fijn dat ik als vrouw mijn bevoorrechte positie kan gebruiken als platform daarvoor.”

Voorzitter Bram Tánczos heeft er alle vertrouwen in dat Schuiling een sleutelrol kan spelen in het bieden van een stem aan andere benadeelde groepen zoals hoogopgeleide ondernemers, mensen in de financiële sector en de NAM. “Ik heb er vol vertrouwen in dat de nieuwe burgemeester een stem zal geven aan deze uitgebuite groepen en dat hij het Groningse politieke landschap op zijn grondvesten zal doen schudden.”

Gerelateerd Nieuws

Persberichten

Actie tegen Groningen Airport Eelde

Op 5 maart heeft DWARS een actie gevoerd voor de sluiting van Airport Eelde. Lees er hier meer ove…

05 maart 2023
Persberichten

Geld gaat boven welzijn Groningse jongeren bij gaswinning

Kamerlid Tom van der Lee begon bij de presentatie van het rapport over de parlementaire enquête ter…

24 februari 2023
Persberichten

Actie Noorderplantsoen verduurzaming studentenhuizen (persbericht)

DWARS Groningen richtte vandaag de muziekkoepel in het Noorderplantsoen in als eigen studentenkame…

08 maart 2022