Persberichten

DWARS Groningen vraagt met zelfgemaakte trein aandacht voor een beter treinnetwerk in Europa

09 mei 2019

GRONINGEN – Donderdag heeft er voor één keer een trein door de binnenstad gereden. DWARS, de politieke jongerenpartij die zich inzet voor de campagne van GroenLinks, gaf hier het signaal mee af dat het tijd is voor Europa om te investeren in een beter treinnetwerk.

Van oude campagneflyers is zelf een trein gemaakt waarmee ze door de stad zijn gegaan om mensen te informeren over de doelen van GroenLinks in het Europese Parlement. Op deze manier brengen ze op een duurzame manier een duurzaam onderwerp onder de aandacht. DWARS Groningen vindt als je een reis tot 750 kilometer wil maken, dat het goedkoopst en het makkelijkst moet worden per trein. De trein moet een volwaardig alternatief worden voor het vliegtuig, omdat het veel milieuvriendelijker is om per trein te reizen.

Sjoukje van Oosterhout is opgegroeid in Groningen en kandidaat voor het Europees Parlement voor GroenLinks. Zij vertelt waarom dit zo’n belangrijk onderwerp is: “Voor een grensregio als Groningen is het cruciaal om letterlijk en figuurlijk de afstand te verkleinen met Europa. Met nog twaalf jaar om de klimaatcrisis aan te pakken is het hoog tijd om te investeren in ons internationale treinnetwerk zodat reizen met de trein het snelst, makkelijkst en goedkoopst is.”

Gerelateerd Nieuws

Persberichten

Actie tegen Groningen Airport Eelde

Op 5 maart heeft DWARS een actie gevoerd voor de sluiting van Airport Eelde. Lees er hier meer ove…

05 maart 2023
Persberichten

Geld gaat boven welzijn Groningse jongeren bij gaswinning

Kamerlid Tom van der Lee begon bij de presentatie van het rapport over de parlementaire enquête ter…

24 februari 2023
Persberichten

Actie Noorderplantsoen verduurzaming studentenhuizen (persbericht)

DWARS Groningen richtte vandaag de muziekkoepel in het Noorderplantsoen in als eigen studentenkame…

08 maart 2022