Persberichten

DWARS Groningen trots op jongste statenlid Bas de Boer

28 maart 2019

GRONINGEN – Vandaag zijn de nieuwe statenleden van de provincie Groningen geïnstalleerd. Een van hen is Bas de Boer. Hij is naast Statenlid ook bestuurslid bij DWARS Groningen. DWARS Groningen is trots en enorm blij dat ook op provinciaal niveau het jonge geluid vertegenwoordigd zal worden door De Boer.

Voorzitter Bram Tánczos legt uit waarom het zo belangrijk is dat er jonge mensen plaatsnemen in het provinciaal bestuur: “Als jong persoon zie je dingen toch in een ander perspectief. Zo’n blik op onderwerpen die al langer spelen is verfrissend, je komt daarmee tot nieuwe inzichten.”  Ook vicevoorzitter Elte Hillekens is blij met de benoeming van De Boer als statenlid: “Hij heeft zich altijd met veel plezier ingezet voor de vereniging en ik weet zeker dat hij met dezelfde energie onze stem gaat vertegenwoordigen in de Provinciale Staten.”

De Boer voelt zich vereerd over zijn nieuw-verkregen positie: “Ik vind het heel bijzonder dat ik nu het jongste Statenlid van de provincie Groningen ben. Ik hoop de komende vier jaar te kunnen aantonen dat jongeren het verschil kunnen maken.” Hij vertelt waarom het voor hem zo belangrijk is dat het jonge geluid vertegenwoordigd is: “Groningen is een provincie met veel sociale problematiek. Door de aardbevingen en generatiearmoede zijn er, met name voor jongeren, steeds minder kansen. Mensen trekken weg, terwijl ze hier eigenlijk dolgraag zouden willen blijven wonen. Door in te zetten op duurzame energie, de leefbaarheid in dorpskernen te vergroten, en te zorgen dat alle hoeken van de provincie bereikbaar zijn, denk ik dat iedereen die opgroeit in Groningen de kansen krijgt op een betere toekomst.”

Gerelateerd Nieuws

Persberichten

Actie tegen Groningen Airport Eelde

Op 5 maart heeft DWARS een actie gevoerd voor de sluiting van Airport Eelde. Lees er hier meer ove…

05 maart 2023
Persberichten

Geld gaat boven welzijn Groningse jongeren bij gaswinning

Kamerlid Tom van der Lee begon bij de presentatie van het rapport over de parlementaire enquête ter…

24 februari 2023
Persberichten

Actie Noorderplantsoen verduurzaming studentenhuizen (persbericht)

DWARS Groningen richtte vandaag de muziekkoepel in het Noorderplantsoen in als eigen studentenkame…

08 maart 2022