Nieuwsbericht

Maak kennis met het nieuwe bestuur

29 juni 2019

Tijdens de afgelopen algemene afdelingsvergadering in Tilburg heeft DWARS Brabant een nieuw bestuur gekozen! Nicky van Wanrooij (22) is unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt daarmee Sinyuan Zhu op. 

Nicky wordt in het bestuur vergezeld door secretaris Thomas Dortmans (19) uit Deurne, penningmeester Shaye Olij (19) uit Tilburg en de algemeen bestuursleden Myrte Hesselberth (19) uit Oisterwijk en Louana van Nistelrooij (20) uit Tilburg.

In dit artikel zal ieder bestuurslid zich kort voorstellen.

Bestuursfoto (v.l.n.r.): Thomas Dortmans, Louana van Nistelrooij, Nicky van Wanrooij, Shaye Olij en Myrte Hesselberth.

Nicky van Wanrooij – voorzitter

Nicky woont in Tilburg en studeert daar aan de Fontys Lerarenopleiding Nederlands. Eerder was hij al secretaris van de afdeling en stond hij op plaats 8 van de kandidatenlijst van GroenLinks bij de Provinciale Statenverkiezingen.

Nicky is nu vier jaar lid van DWARS en wil die ervaring inzetten om samen met zijn bestuursleden inhoudelijk sterke activiteiten neer te zetten. Intern wil hij de oude generatie leden verbinden met nieuwe leden. Extern wil hij de sociale, groene en vrijzinnige idealen zo goed mogelijk uitdragen. Daarbij hoopt hij dat jongeren die zich hiertoe aangetrokken voelen zich melden bij onze vereniging.

Voor DWARS zit Nicky ook in de kandidatencommissie. In zijn vrije tijd gaat hij graag naar festivals en naar PSV.

Thomas Dortmans – secretaris

Thomas was het afgelopen halfjaar al secretaris, en is op de AAV herkozen voor nog een jaar. Hij woont in Deurne en studeert Sustainable Innovation aan de Technische Universiteit Eindhoven. Binnen DWARS is hij ook landelijk actief, onder andere bij de commissie Energie, Duurzaamheid en Mobiliteit. Daarnaast is hij actief bij het studententeam Team Energy, studievereniging Intermate en studentendebatvereniging Chronos.

Thomas kijkt uit naar komend jaar, en wil met het bestuur graag een grotere verscheidenheid aan activiteiten gaan neerzetten, zoals excursies, workshops en meer thema-avonden, en zo DWARS Brabant helemaal op de kaart zetten!

Shaye Olij – penningmeester

Shaye studeert in Tilburg Economie aan Tilburg University, en woont nu bijna één jaar in Tilburg. Ondanks dat ze nog niet eerder actief is geweest bij DWARS, heeft ze er wel heel veel zin en vertrouwen in. Shaye is ook actief bij de studievereniging Asset | Economics, waar ze ervaring heeft opgedaan qua commissie-/bestuurstaken. 

Shaye kijkt uit naar een mooie samenwerking met de andere bestuursleden. Samen met hun ervaring binnen DWARS en Shaye’s frisse blik hoopt ze op het neerzetten van leuke en leerzame activiteiten die zowel oude als nieuwe leden zullen trekken. 

Louana van Nistelrooij – algemeen bestuurslid

Louana studeert Technisch Bedrijfskunde aan de Avans, en woont al een kleine drie jaar in Tilburg. Naast studeren is ze actief binnen haar studentenvereniging. Ze is al ruim drie jaar lid van DWARS en heeft sindsdien een allerlei aan activiteiten en borrels bijgewoond.

Louana heeft er ontzettend veel zin in om er bij DWARS Brabant een gezellig, inspirerend en leerzaam jaar van te maken.

Myrte Hesselberth – algemeen bestuurslid

Myrte komt uit Oisterwijk, waar ze sinds 2018 in de gemeenteraad zit voor PrO. Daarnaast studeert ze SPECO Sportcommunicatie aan de Fontys Economische Hogeschool Tilburg. 

Ze is gek van voetbal en fanatiek supporter van Ajax. Haar grootste politieke frustratie is de ongelijkheid tussen mensen en het klimaatprobleem. Ze zet zich bij DWARS Brabant in als bestuurslid Communicatie en hoopt iedere Brabantse DWARSer te kunnen bereiken.

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsbericht

Joint Statement: Europees Drugsbeleid

Vandaag is het 4/20, de dag waarop mensen wereldwijd een joint opsteken om te vieren dat we de vrijh…

20 april 2024
Nieuwsbericht

DWARS op de Provinciale Ledenvergadering

Deze zaterdag is de Provinciale Ledenvergadering van GroenLinks Brabant weer, en deze is belangrijke…

25 november 2022
Nieuwsbericht

Afdelingscongres

Op zondag 28 november vond het afdelingscongres (AAV*) van DWARS Brabant-Zeeland plaats. Vanwege cor…

29 november 2021