Voorzitter – Luc Goos

Mijn naam is Luc Goos, dit jaar voorzitter van DWARS Brabant-Zeeland.

Als voorzitter is het mijn taak om leiding te geven aan het bestuur. Dat doe ik door te zorgen voor een goede teamsfeer met aandacht voor de individuele bestuursleden. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het contact met onder andere DWARS, GroenLinks, andere politieke jongerenorganisaties en de media.

Over mij persoonlijk: als 11-jarige startte ik mijn eerste politieke campagne. Hiermee richtte ik mij op een sociaal veilige omgeving voor alle kinderen, ook als zij om wat voor reden niet altijd in alle hokjes pasten. Tijdens mijn middelbareschooltijd was ik al geïnteresseerd in de maatschappij, maar tijdens mijn studententijd werd ik ook echt actief. Eerst bij de medezeggenschap, later bij landelijke studentenorganisaties als het ISO en natuurlijk bij DWARS.

Afgelopen jaar heb ik mijn studie Communicatie aan Avans Hogeschool in Breda afgerond. Komend jaar start ik met de premaster Sociologie aan de Universiteit Utrecht. In mijn vrije tijd speel ik drums in een coverband.

Ik sta voor een actieve afdeling die zijn stem laat horen aan de maatschappij, waarbij we opkomen voor zij die ons nodig hebben!

Vicevoorzitter & Secretaris  – Rick Baerends

Mijn naam is Rick Baerends. Ik kom uit Middelburg en studeer communicatie aan de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Dit jaar begon ik als Algemeen Bestuurslid Politiek & Zeeland, sinds november ben ik de secretaris van de afdeling.

Als bestuurslid politiek houdt ik me bezig met de Brabantse en Zeeuwse politiek. Denk aan het reageren op regionale politiek of het creëren van media-aandacht om onze DWARSe idealen te laten horen. Als bestuurslid Zeeland houd ik mezelf bezig door ons netwerk in Zeeland te onderhouden en versterken om ons binnen Zeeland actief te houden. Verder als vicevoorzitter ondersteun ik onze voorzitter waar nodig.

Sinds mijn 16e geïnteresseerd ben ik al geïnteresseerd in de politiek. Daarom heb ik veel zin om mezelf in te zetten voor DWARS Brabant-Zeeland dit bestuursjaar. Dit jaar wil ik graag DWARS Brabant-Zeeland extra op de kaart zetten en ons DWARSe geluid zoveel mogelijk te laten horen.

Bestuurslid campagne en activisme – Pim Duijmelinck

Hoi allemaal, mijn naam is Pim

Duijmelinck, en het komende bestuursjaar zal ik voor DWARS Brabant-Zeeland het bestuurslid zijn met de portefeuille Campagne en activisme.

Hiervoor zal ik me dus bezig houden met de aankomende Tweede Kamer verkiezingen in November, en heb ik tegen het einde van het bestuursjaar de verkiezingen voor het Europees Parlement. Ook zal ik mijzelf bezig houden met wat meer activistische activiteiten zoals demonstraties.

lk ben nu ongeveer een jaartje lid van GroenLinks en, nog belangrijker, DWARS.

Maar ik ben al wat langer politiek betrokken, vooral sinds ik studeerde aan de docentenopleiding maatschappijleer in Tilburg. Nu ik al een aantal jaar aan de zijkant heb gestaan van de politiek en een klein jaartje lid ben geweest van DWARS had ik er afgelopen voorjaar enorm veel zin in om mijzelf kandidaat te stellen voor een bestuursfunctie voor dit jaar, en ben ik gelukkig ook door de aanwezige leden op de AAV benoemd tot algemeen bestuurslid.

Dan even over wat ik buiten DWARS doe. lk werk nu een jaartje in Attractiepark Toverland als ride operator bij o.a. de houten achtbaan Troy. lk ben zelf ook een liefhebber van pretparken in het algemeen en ga ook die kant op met mijn studie. lk ben naast nieuw bestuurslid ook een nieuwe student vanaf september bij BUas in Breda bij de studie Leisure and Events Management.

Nu dat de verkiezingen voor de Tweede Kamer er nog sneller aankomen dan gepland en de leden van zowel GroenLinks als PvdA hebben gekozen voor een gezamenlijke lijst is het nu onze taak om ons hard te maken dat onze moederpartijen samen de grootste worden in November en dat we dan ook onze DWARSE idealen echt aan de onderhandelingstafel kunnen krijgen voor Timmermans-l.

Bestuurslid communicatie en  Penningmeester – Tobias Janssen

Mijn naam is Tobias Jansen. Ik ben dit jaar algemeen bestuurslid communicatie en waarnemend penningmeester voor DWARS Brabant-Zeeland.

Als bestuurslid communicatie ben ik vooral bezig met het bijhouden van de sociale media voor de afdeling. Daarnaast neem ik als waarnemend penningmeester tijdelijk de rol van penningmeester op me, totdat er een penningmeester is ingestemd op een afdelingsvergadering. Dit houdt in dat ik de financiële administratie verzorg.

Dan nog over mij persoonlijk: Ik had altijd al wel een lichte interesse in politiek, maar pas in maart 2020 (ja, die maand) begon ik pas echt in te zien hoe belangrijk politiek is en hoeveel er nog in misgaat. Het lukte me niet meer om weg te kijken van de ongelijkheid in de samenleving, en van de klimaatcrisis. Daarom zet ik me maar al te graag in om daar verandering in te brengen!

Naast politiek heb ik me de laatste jaren veel bezig gehouden met theater. Ik heb in amateurmusicals gespeeld, korte solo-voorstellingen gemaakt en werk achter de bar bij een theater.

Bestuurslid ledenbinding & ledenwerving en activiteiten    – Nordin Kole

Hoi, ik ben Nordin Kole, 25 jaar en ik studeer momenteel Filosofie. Naast mijn studie ben ik Algemeen Bestuurslid bij DWARS Brabant-Zeeland. Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten en het werven en binden van nieuwe leden. Ik vind het belangrijk dat onze leden zich betrokken voelen bij onze afdeling en daarom werk ik hard aan het bedenken en uitvoeren van plannen om dit te bereiken.

Ik heb veel ideeën over hoe we onze leden een waardevolle ervaring kunnen bieden en ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn enthousiasme en ervaring een waardevolle toevoeging ben aan het bestuur. Ik kijk er dan ook naar uit om mij in te zetten voor DWARS en te werken aan de groei en ontwikkeling van onze afdeling.