Het bestuur van DWARS Brabant wordt één keer per jaar verkozen tijdens de AAV. Alle leden kunnen zich verkiesbaar stellen. Het bestuur voert de dagelijkse taken uit voor DWARS Brabant. Dit zijn onder andere organisatorische zaken (intern), het organiseren van evenementen en campagnes, het ondersteunen van DWARS kandidaten, het contact met andere PJO’s en nog veel meer!

Voorzitter – Rick Timmermans

Rick Timmermans is 21 jaar en komt uit Drunen. Hij heeft een Bachelor geschiedenis afgerond en werkt nu verder aan zijn onderzoeksmaster Geschiedenis in Utrecht. Naast studeren en DWARS is Rick ook vaak als fanatieke supporter aanwezig bij de wedstrijden van RKC Waalwijk.

Ook is Rick al lid sinds februari 2020 en is hij afgelopen jaar secretaris geweest van de afdeling. Zijn doel voor dit jaar is om als voorzitter zijn steentje bij te dragen aan een eerlijker, groener en inclusiever Brabant en een mooi verkiezingsresultaat in maart. Daarnaast wil hij er voor zorgen dat de afdeling toegankelijk en gezellig blijft voor zowel nieuwe als oudere leden.

Secretaris en vicevoorzitter – Jamie Verstraeten

Jamie Verstraeten is 21 jaar en woont in Breda. Ze is derdejaars student Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In haar vrije tijd gaat ze graag naar festivals en pretparken, spreekt ze af met vriendinnen, wandelt en leest ze en kijkt ze films en series.

Jamie is lid geworden van DWARS, omdat ze van mening is dat maatschappelijke problemen niet los van elkaar kunnen worden gezien. Rode, groene en paarse thema’s, zoals sociale gelijkheid, duurzaamheid en inclusie, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Binnen DWARS wil ze zich graag inzetten voor deze met elkaar verbonden idealen. Verder wil Jamie er als secretaris en vicevoorzitter voor zorgen dat alle (nieuwe) leden zich welkom voelen bij de afdeling. Als je vragen of leuke ideeën hebt, aarzel dan vooral niet om contact op te nemen met Jamie.

Penningmeester – Brechje Beljaars

Brechje Beljaars is 18 jaar en woont in Gilze, een klein dorp tussen Tilburg en Breda. Ze studeert rechten aan de Juridische Hogeschool in Tilburg. Naast haar opleiding is ze ook vaak te vinden in de sportschool of bij vrienden.

Dit jaar hoopt Brechje een steentje bij te kunnen dragen aan DWARS Brabant als goede penningmeester. Zo wil ze graag de activiteiten toegankelijk houden voor alle leden, zodat we samen kunnen genieten van de Brabantse gezelligheid die onze afdeling te bieden heeft.

Bestuurslid activiteiten – Elma Mujakic

Elma is negentien jaar oud. Zij woont in Etten-Leur en studeert HBO-Rechten in Tilburg.
Iets wat Elma heel belangrijk vind, is een steentje bijdragen aan de maatschappij. Dit neemt zij mee in haar diverse vrijwilligerswerkzaamheden die ze verricht, zoals taalcoaching.
Waarom DWARS? Elma heeft politiek altijd al sinds de middelbare school heel interessant gevonden en wilde hierin graag actiever worden. Volgens haar is het namelijk belangrijk om jezelf te blijven inzetten voor sociale, groene en inclusieve waarden en bij DWARS komen die waarden/idealen mooi samen. Daarnaast is ze een echte duizendpoot die niet stil kan zitten en als algemeen bestuurslid activiteiten komt dat goed uit! Dit jaar hoopt ze immers vele verschillende (in)formele activiteiten te organiseren die aantonen dat politiek zowel leerzaam als heel leuk kan zijn.
Verder is zij in haar vrije tijd vooral bezig met lezen, films, muziek, schilderen, leuke dingen doen met vrienden en sporten.

Hopelijk tot snel bij een activiteit! :))

Bestuurslid campagne – Damon Worm

Damon is 20 jaar en komt uit Eindhoven. Hij heeft al interesse in de politiek voor zolang als hij zich kan herinneren, maar heeft een lange tijd gedacht dat zijn mening er niet toe deed. Toch heeft Damon zich een jaar geleden aangesloten bij DWARS, waar hij al veel heeft geleerd.

Intussen is Damon verkozen tot algemeen bestuurslid campagne van onze afdeling. Daarom zou hij graag willen meegeven dat (of je wat verlegen bent of niet) de meningen van verlegen mensen er ook toe doen. Daarnaast hoopt hij er een goed jaar van te maken ook richting de gemeenteraadsverkiezingen.

Bestuurslid communicatie – Emma de Klein

Emma de Klein is 20 jaar en komt uit Utrecht. Ze studeert momenteel Communicatie (CO-IEMES) aan Fontys te Tilburg. In haar vrije tijd maakt ze het liefst muziek en spreekt ze af met vrienden.

Emma is nog niet het langste lid van DWARS, maar wil zich al te graag actief opstellen binnen het bestuur. Hier hoopt ze al haar kennis toe te kunnen passen en nog het een en ander op te doen. Als bestuurslid communicatie wil ze met alle uitingen iedereen net zo enthousiast krijgen als zichzelf en met de rest van het bestuur er een mooi jaar van maken.

 

Contact