Nieuwsbericht

Wie zijn de bestuurskandidaten van Brabant-Zeeland?

17 juni 2024

Het is alweer bijna tijd om de opvolgers van Bestuur Goos te kiezen. Op zaterdag 22 juni is de Brabant-Zeeland Zomer AAV. Heb jij last van keuzestress? Om daarbij te helpen doen we dit jaar iets nieuws. Een kort interview met alle bestuurskandidaten zodat jij hun een beetje kan leren kennen. Of misschien zodat jij de echt kritische vragen alvast kan voorbereiden voor zaterdag. Dat is aan jou! De kandidaten hebben er in ieder geval veel zin in.💚​❤️​💜​

 

Voorzitterskandidaten

Nordin Kole

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Hallo, ik ben Nordin Kole, 25 jaar. Ik ben net afgestudeerd met een master in Filosofie en nu op zoek naar werk in de publieke sector. Verder ben ik een liefhebber van koken, klussen, katten en karaoke.

Waarom zit je bij DWARS?
Oorspronkelijk ben ik actief geworden bij DWARS nadat ik al actief was bij GroenLinks en ze actief DWARSe kandidaten bij de provinciale staten verkiezing wilden steunen. Ik ging naar activiteiten, en als de persoon die ik ben wilde ik wat terugdoen na de steun bij de verkiezingen. Ik heb er geen moment spijt van gehad en heb sindsdien vele vrienden mogen maken bij onze mooie vereniging.

Wat is je grootste politieke droom?
Mijn grootste politieke droom is denk ik moeilijk in woorden te bevatten. Ik zou willen dat iedereen het werk zou kunnen doen dat ze willen. Dat iedereen genoeg vrije tijd overhoud om van het leven te genieten, en aan hun gemeenschap bij te dragen. En ik daar een concreet iets aan toe kan voegen, dan zou dat in een Nederland zonder koning zijn, want ik ben geen fan van onverkozen staatshoofden.

Brabant of Zeeland?
Ik kan niet één van deze twee boven de ander kiezen in z’n algemeenheid. Maar mijn zomers spendeer ik liever in Zeeland en de rest van het jaar in het even mooie Brabant.

Wat is je favoriete toetje?
Ik doe niet vaak toetjes, maar de frambozenpudding van Mona is er eentje waar ik altijd ja tegen zal zeggen.

 

Bart Leloux

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Bart Leloux, 24 jaar en ik studeer Bouwkunde aan de Avans Hogeschool in Tilburg en daarnaast werk ik bij de Hornbach als verkoper op de bouwafdeling.

Waarom zit je bij DWARS?
Ik zit bij DWARS omdat ik bij DWARS het gevoel heb dat ik altijd mezelf kan zijn en nooit mezelf hoef in te houden als ik weer te diep in ga op de politiek. Oja, de gezelligheid en Aperol Spritz helpt ook mee.

Wat is je grootste politieke droom?
Mijn persoonlijk grootste politieke droom is natuurlijk voorzitter van DWARS Brabant-Zeeland. Mijn grootste politieke droom voor Nederland is een kabinet die elk persoon behandelt als een persoon. Dit zou logisch moeten zijn, maar dit is ver te zoeken in het politieke klimaat van tegenwoordig.

Brabant of Zeeland?
Ik ben een Zeeuw die 5 van afgelopen 6 jaar in Brabant heeft gewoond en ben nog amper te vinden in Zeeland. Toch vrees ik dat ik voor Zeeland moet kiezen, want ik voel me altijd nog meer verbonden met Kapelle dan met Tilburg of Eindhoven.

Wat is je favoriete toetje?
Het lijkt me niets meer dan logisch dat dat boterbabbelaarijs is

 

Penningmeester kandidaat

Karlijne Wiegers

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Karlijne Wiegers, ik ben 17 jaar oud en zit in 4 VWO. Daarbuiten werk ik bij de Ekoplaza in Breda. Ik hou ontzettend veel van schrijven en ben op dit moment bezig met de vierde versie van mijn eerste boek.

Waarom zit je bij DWARS?
Politiek houdt me erg bezig, in de woorden van een vriendin: “Het enige wat jij doet is politiek”. Mijn vader is actief betrokken bij GroenLinks en vertelde hoe het is om je met mensen te omringen die dezelfde politieke overtuigingen hebben.
Ik vond het heel spannend om me aan te melden, maar ik werd zo goed ontvangen dat al die spanningen verdwenen en plaats maakte voor nieuwsgierigheid. Nu wil ik heel graag meer politiek actief worden en meer mensen betrekken bij DWARS.

Wat is je grootste politieke droom?
Volksvertegenwoordiger worden voor GroenLinks/PvdA in de Tweede Kamer.

Brabant of Zeeland?
Ik ben natuurlijk in Brabant geboren en zal altijd een Brabo blijven in hart en nieren. Zeeland is wel heel mooi, mijn oma en opa wonen er, dus ik ga er graag naar toe!

Wat is je favoriete toetje?
Dat is dan toch echt de zalvige chocolade, een (vegan) moes, gemaakt van zijde tofu. Mijn moeder maakt het zelden, maar wat is het toch lekker.

 

Secretaris kandidaat

Imme Zander

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Imme, student Data Science, Computer Science en Mathematics aan UCR. Een STEM girlie dus, maar ik ben ook erg geïnteresseerd in politiek en klimaat. Ik heb twee Maine Coons: Mintie en Beer. In mijn vrije tijd speel ik graag bordspellen, obsess ik over Eurovision en random Balkan of Finse muziek, ik hou ook erg veel van horrorfilms!

Waarom zit je bij DWARS?
Ik zit bij DWARS omdat ik sinds dat ik kind ben klimaat al ontzettend belangrijk vind. Vorig jaar was ik bij een Townhall van PvdA-Groenlinks in Middelburg. Enorm nerveus stelde ik met een trillende stem Jesse Klaver een semi-incoherente vraag over het leenstelsel. Meteen na de Townhall werd ik, met mijn nog steeds halfrode kop, al snel door allemaal DWARSers aangesproken. Het duurde niet lang voordat ik lid werd. Dat was echt een ontzettend goede keuze, ik heb zoveel leuke dingen gedaan en leuke mensen ontmoet!!

Wat is je grootste politieke droom?
Mijn politieke droom is om klimaatverandering op te lossen. Veeeeeel makkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ik. Maar ik wil ten minste een steentje bij dragen, ook al is het maar een kiezelsteen. Ik zou echt met behulp van data science mee willen werken aan meer groene technologieën. Of klimaatmodellen maken om zo beter te kunnen voorspellen waar en wanneer klimaatrampen gaan gebeuren, en hoe we ons hierop zouden voorbereiden.

Brabant of Zeeland?
ZEELAND!!!!
Ik ben dan misschien wel minder 10km van de Brabantse grens opgegroeid, maar ik ben toch echt 100% Limburgs. Nu ik al bijna twee jaar in Middelburg woon voel ik me naast Limburger ook een echte Zeeuw. Het is echt een prachtige provincie, beetje jammer dat de treinen nooit werken en er zoveel SGPers zijn. Maar naast dat is het slay, alle love naar Zeeland <3

Wat is je favoriete toetje?
Ik ben meestal eigenlijk niet echt een toetjespersoon. Maar af en toe, als het erg warm is maak ik een vegan milkshake. 9 van de 10 keer geef ik mezelf brainfreeze maar t is t 100% waard. Ook kan je me altijd een heerlijk stuk kruimelenvlaai aanbieden, maar dat is niet exclusief voor toetje, vlaai kan en moet je gwn 24/7 eten.

 

Algemeen Bestuurslid kandidaten

Vera Langens

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Vera, 23 jaar, en in het dagelijks leven ben ik bezig met mijn Research Master Ancient, Medieval, and Renaissance Studies aan de Universiteit Utrecht. Hier doe ik vooral onderzoek naar middeleeuwse magie, zoals toekomstvoorspellingen en het oproepen van geesten. Ik ben nu bijna afgestudeerd (mijn scriptie deadline is de dag voor de AAV dus dat wordt strijden) en ik ben hierna van plan om te gaan zoeken naar een PhD positie. Buiten mijn studie ga ik graag naar concerten, lees ik iets te veel boeken, en begin ik vaak aan creatieve projecten die ik vervolgens nooit afmaak.

Waarom zit je bij DWARS?
Ik ben precies een dag na de Tweede Kamer verkiezingen lid geworden van DWARS omdat ik me frustreerde over de politieke koers van Nederland. Door de winst van extreemrechts voelde ik me machteloos en ik wilde me graag inzetten voor een linkser en eerlijker Nederland. Dit is tot nu toe bij DWARS heel goed gelukt en een bestuursfunctie zou een mooie volgende stap zijn!

Wat is je grootste politieke droom?
Het lijkt me heel mooi als iedereen zich meer bewust zou worden van de effecten van overconsumptie. Ik sta er iedere keer weer van versteld hoe snel mensen dingen weggooien en iets nieuws kopen, vaak op webshops van buiten de Europese Unie die slecht met hun werknemers omgaan en producten verkopen die niet aan onze kwaliteitsvoorwaarden voldoen. Deze wegwerpcultuur is slecht voor mensen, dieren, en voor het milieu. Ik zou heel graag zien dat mensen meer gebruikmaken van tweedehandswinkels en online platformen met tweedehands kleding en producten. Ook zou het geweldig zijn als mensen meer naar repair cafés zouden gaan of zelf hun spullen leren repareren (kleine reparaties aan kleding zijn bijvoorbeeld helemaal niet moeilijk). Het is super belangrijk om goed na te denken voordat je een nieuwe aankoop doet en jezelf af te vragen of je dat product écht nodig hebt of gaat gebruiken. Mijn grootste politieke droom is dat mensen zich hier meer mee bezig gaan houden. Ook zou ik heel graag een keer een selfie willen met Jesse Klaver.

Brabant of Zeeland?
Ik ben geboren in Den Bosch, dus ik vrees dat mijn paspoort ritueel wordt verbrand als ik hier het antwoord ‘Zeeland’ zou geven. Ik moet hier dus Brabant zeggen, al heb ik zeker ook een zwak voor Zeeland omdat ik mijn eerste echte onderzoek mocht doen voor de Gemeente Goes.

Wat is je favoriete toetje?
Ik ben dol op ijs in bijna alle smaken! Alleen munt-chocolade vind ik niet te hachelen, verder kun je me altijd wakker maken voor een ijsje. De combinatie chocolade-sinaasappel vind ik ook heel vies, maar daar is gelukkig zo ver ik weet nog nooit ijs van gemaakt.

 

Aitana Pallas

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Hi everyone! I’m Aitana, and I am from Spain (Valencia and Cataluña). Currently I’m studying a Master’s in Law and Technology at Tilburg University. I am also a Political Advisor (PA) for Privacy and Technology at DWARS :))

Waarom zit je bij DWARS?
I initially did not plan on becoming active at DWARS when I joined in September last year. When I moved to The Netherlands I had never been politically active at an organization, and the idea of being active in a Dutch speaking organization was very intimidating. As a non-Dutch person/speaker, me being at DWARS comes not only from wanting to be politically active, learn from, or from wanting to use the knowledge I had gotten from my studies for the benefit of others. The reason why I became active also happened because it is both accessible and welcoming, and I am very grateful for that!

Wat is je grootste politieke droom?
This is a very long shot but one of my biggest political dreams is to be involved in the process to regulate something related to Big Tech and digital rights in the European Parliament. Or to be a judge/advocate general (AG) for the Court of Justice of the EU (CJEU) or European Court of Human Rights (ECtHR).

Brabant of Zeeland?
Yes.

Wat is je favoriete toetje?
My favorite dessert has always been bracito quemado de nata (it’s a type of Swiss roll filled with whipped cream and covered in a cream made of egg yolks and sugar). I’ve also recently become a big fan of tompouce!