Nieuwsbericht

Afdelingscongres

29 november 2021

Op zondag 28 november vond het afdelingscongres (AAV*) van DWARS Brabant-Zeeland plaats. Vanwege corona vond het afdelingscongres helaas online plaats. Desondanks waren gelukkig flink wat leden online aanwezig (meer dan op deze foto).

Tijdens de AAV hebben alle bestuursleden hun verantwoording afgelegd over de afgelopen maanden en zijn er nog een aantal vragen gesteld door de aanwezige leden. Ook heeft onze penningmeester Brechje de begroting toegelicht. Ook hierover hebben de leden goede, kritische vragen gesteld.

Daarnaast is er een algemeen bestuurslid verkozen op de AAV: Elma Mujakic. Elma was de afgelopen maanden interim algemeen bestuurslid en zal zich het komende halfjaar blijven inzetten voor onze afdeling. We hebben veel zin om samen met Elma aan de slag te gaan het komende halfjaar!

Tijdens het afdelingscongres zijn er geen moties ingediend. Wel hebben we twee erg interessante sprekers te gast gehad: Tom Ludwig en Rob van Hal.

Tom Ludwig is de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks Noord-Brabant en houdt zich daar bezig met thema’s zoals milieu, omgevingswetten en handhaving. Op het afdelingscongres heeft hij ons meer verteld over zijn werk als fractievoorzitter. Daarna was er ruimte voor vragen van leden.

Rob van Hal is regiocoördinator van de regio Brabant-Limburg bij Amnesty. Hij heeft gewerkt als landenspecialist in Congo, waar hij zich hard heeft gemaakt voor de opbouw van mensenrechten. Hij heeft ons meer verteld over hoe we zelf in actie kunnen komen voor mensenrechten, op zowel nationaal als internationaal niveau. Ook hierna was er ruimte voor vragen van leden. Meer lezen over hoe jij je kunt inzetten voor mensenrechten? Kijk dan hier of hier.

Naast het formele gedeelte, was er natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid. Tijdens de pauzes en de naborrel is er over van alles gesproken, maar DWARS zou DWARS niet zijn als het niet ook over politiek zou gaan. Er is namelijk ook over de gemeenteraadsverkiezingen gesproken! Wil jij bijdragen aan een goed verkiezingsresultaat in jouw gemeente en meer DWARSers in de gemeenteraad? Meld je dan hier aan voor het DWARSe campagneteam.

Veel dank aan alle aanwezige leden, de voorzitter van het congres, de stemtelcommissie, de notulist en de sprekers. Zonder jullie was het congres niet zo’n succes geweest.

We kijken terug op een geslaagd afdelingscongres en kijken uit naar het komende halfjaar dat nog voor ons ligt!

*AAV = algemene afdelingsvergadering

Gerelateerd Nieuws

Nieuwsbericht

Joint Statement: Europees Drugsbeleid

Vandaag is het 4/20, de dag waarop mensen wereldwijd een joint opsteken om te vieren dat we de vrijh…

20 april 2024
Nieuwsbericht

DWARS op de Provinciale Ledenvergadering

Deze zaterdag is de Provinciale Ledenvergadering van GroenLinks Brabant weer, en deze is belangrijke…

25 november 2022
Nieuwsbericht

Afdelingenweekend

Op zaterdag 30 en zondag 31 oktober is de afdeling DWARS Brabant-Zeeland op afdelingenweekend gewees…

13 november 2021