Actie,Geen categorie

Team DWARS Rotterdam Rijnmond haalt € 1.667,82 op in de Nacht van de Vluchteling

18 juli 2016

In de nacht van 18 op 19 juni hebben wij met vijf leden als team “DWARS Rotterdam-Rijnmond” van Rotterdam naar Den Haag gelopen (40 km). Dit hebben wij gedaan om geld op te halen voor Stichting Vluchteling. Van het ingezamelde geld wordt noodhulp en opvang in de regio betaald. Ook gaat er een deel van het geld naar educatie en voorlichting in Nederland. We hoeven u waarschijnlijk niet uit te leggen waarom het zo belangrijk is dat voor dit doel geld opgehaald wordt, maar we vatten het hieronder toch even kort samen.

In 2015 zijn er 19,5 miljoen mensen hun land ontvlucht, waaronder bijna 3,9 miljoen Syriërs. Duizelingwekkende aantallen. Hoewel er internationaal wordt gewerkt aan oplossingen, blijft geld een probleem. Zo is er volgens de UNHCR, een belangrijke organisatie voor vluchtelingen van de VN, in het afgelopen jaar maar 35% van het benodigde geld om Syrische vluchtelingen te helpen opgehaald. En dan hebben we het nog niet over alle andere mensen die op de vlucht zijn voor geweld, oorlog en andere rampen.

Bij DWARS Rotterdam-Rijnmond hebben we veel gepraat over vluchtelingen, over opvang en voorzieningen. Het bleef dus niet bij praten, maar we hebben echt wat geholpen. Daarnaast wilden we een klein beetje ervaren hoe het is om urenlang in het donker te lopen met nog vele kilometers te gaan. Feit blijft natuurlijk dat wij na die lange nacht “lekker naar huis” konden. De mensen voor wie wij geld inzamelen weten niet waar zij de dagen daarna gaan doorbrengen en of zij daar veilig kunnen slapen… Dankzij alle sponsoring hebben wij € 1.667,82 opgehaald!

Gerelateerd Nieuws

Geen categorie

Rotterdams College is het (tram)spoor bijster

Khan van Tol, penningmeester van DWARS Rotterdam-Rijnmond, schrijft over de verdwijnende trams in Ro…

18 mei 2023
Actie, Activiteit, Nieuws

Woonopstand: Politiegeweld en Solidair Protesteren

De Woonopstand van 17 oktober 2021 in Rotterdam begon gemoedelijk. Om 14:00 uur stroomde een kleine …

18 oktober 2021
Geen categorie

Word lid en doe mee!

We waren gister aanwezig bij het Klimaatalarm, een belangrijk moment voor ons en vele andere om de n…

15 maart 2021