Bestuurspitches 2023: Pepijn voor algemeen bestuurslid

Op het DWARS zomercongres (10 en 11 juni 2023) verkiezen we een nieuw bestuur van de vereniging. Pepijn heeft zich gekandideerd voor algemeen bestuurslid. OverDWARS verzamelde wat meer informatie over de kandidaten voor alle functies, om zo de congresganger een handje te helpen in hun zoektocht naar het ultieme bestuurslid.

Wat zijn je voornaamwoorden? (voornaamwoorden zijn de woorden die jou omschrijven als mensen over je praten, bijvoorbeeld zij/haar, hij/hem, die/diens, of hen/hun)

Hij/hem.

Hoe jong ben je?

22 jaar

Waar kom je vandaan en wat doe je in het dagelijks leven?

Uit het mooie Havana aan de Waal, AKA Nijmegen! In het dagelijks leven studeer ik politicologie, ben ik commissielid voor de GroenLinks fractie in Heumen en sinds kort werk ik ook bij GroenLinks Nijmegen

Waarom en wanneer ben je lid geworden van DWARS?

Ik ben lid geworden omdat ik politiek actiever wou worden, maar dan niet alleen met mensen in de wat hogere leeftijdsklasse. Persoonlijk vind ik het gewoon erg leuk om dingen aan te pakken in plaats van alleen maar aan de zijlijn te staan, dus daarom leek iets bij DWARS doen mij erg leuk. Wanneer ik officieel lid ben geworden is een hele goede vraag, ik heb eerlijk gezegd geen idee. Echt actief lid ben ik sinds begin 2021 ongeveer.

Heb je eerdere ervaring binnen DWARS?

Ik ben in het 2021/2022 bestuurslid geweest in Gelderland. Ik was toen eigenlijk verkozen als alleen algemeen bestuurslid, maar nadat de penningmeester uitviel ben ik ook penningmeester erbovenop geworden. Het afgelopen jaar ben ik voorzitter geweest van de politiek inhoudelijke commissie (die toch ook echt verdacht vaak gaat poolen) van DWARS Gelderland, de PolCo. Daarnaast ben ik nu ook al bijna een jaar lid van een inhoudelijke commissie bij DWARS landelijk.

Hoe sta jij op de rood/groen-meter?

Wat vind jij de belangrijkste DWARSe thema’s voor het komende jaar?

Los van de sfeer binnen de vereniging en misschien kijkend naar iets wat ietsjes groter is: mentale gezondheid is een erg belangrijk thema voor mij. Ik merk toch nog veel te vaak in mijn eigen omgeving dat mensen gewoon echt niet lekker in hun vel zitten en er toch nog een stigma zit rondom hulp zoeken of het delen met vrienden. Persoonlijk is dit iets waarover ik in ieder geval bij mijn eigen vrienden wel een beetje een gesprek heb kunnen starten, maar in de hele maatschappij mag het als je het mij vraagt nog een stuk beter worden.

Waarom heb je je kandidaat gesteld?

Zoals eerder genoemd, hou ik gewoon van om dingen aan te pakken en actief mee te doen aan verandering, dus dat ten eerste. Daarnaast vind ik DWARS gewoon een heel leuke organisatie met een goede sfeer, waar ik zelf een erg prettig welkom heb gekregen na de corona tijd. Ik wil mij vooral inzetten dat iedereen die ofwel nieuw lid is of misschien al wat langer lid is en actief wil worden ook zo’n warm gevoel krijgt als ze beginnen met DWARS ontdekken.

Heb je een hobby of talent die niet relevant is voor DWARS?

Ik hou er nogal van om muziek te schrijven en kan een paar instrumenten spelen! Daarnaast is voetbal zeker een hobby van mij, maar heb ik daar ook zeker geen talent voor.

Wat is jouw guilty pleasure?

De commissie economie (Grapje natuurlijk <3).

Waarmee ga jij DWARS versterken komend jaar?

Ik denk dat ik een vrij sociaal en zorgzaam persoon ben, zowel voor andere in het bestuur als voor leden, dus daarmee zou ik graag een aanspreekpunt binnen de vereniging voor iedereen willen zijn en mensen zo veel mogelijk welkom kan laten voelen. Daarnaast heb ik al ervaring binnen DWARS en de lokale politiek, waardoor ik denk ik ook wat inhoudelijke kennis over bepaalde onderwerpen kan brengen.

Als je één wet zou mogen invoeren in Nederland, welke zou dit dan zijn?

Een twijfel tussen een verbod op ook maar enigszins belangrijke dingen voor 11 uur ’s ochtends (ik ben op zijn zachts gezegd, geen ochtendmens), of een wet die voorschrijft dat het toch echt wel friet en dus niet patat is.

Wat is je favoriete spel?

Ik ben altijd groot fan van een net iets te lang potje monopoly!

Wat is je favoriete kleur?

Rood

Wat is je favoriete maaltijd?

Ik ben vooral groot fan van pasta (de Italiaanse versie, niet die van chocola), maar als ik moet kiezen zou het toch wel een vega versie van spaghetti bolognese zijn.

Wat is je favoriete dier?

Een otter!

Heb je nog een sappige roddel?

Te sappig om hier te vertellen, maar vraag dit vooral op congresfeest nog een keer.

Wat is je leukste herinnering aan DWARS?

Om maar weer een cliché in te duiken: Het is niet zozeer één herinnering als dat het gewoon de mensen zijn die ik heb leren kennen binnen DWARS. Maar de Gelderse DWARSers onder ons weten allemaal wel dat de windmolen activiteit uiteraard legendarisch was.

Wat vind jij van ons ledenblad OverDWARS?

Ik durf niks anders te zeggen dan: Kei leuk

Als je één ding aan DWARS zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Het is niet zozeer veranderen als iets toevoegen, maar het lijkt mij vooral leuk als afdelingen die normaal misschien niet zo snel in aanraking komen met elkaar toch elkaar vaker tegen komen.

Wat is je meest controversiële mening?

Ik hou opzich wel van koffie, maar ik proef nauwelijks verschil tussen heel goedkope koffie en duurdere koffie.

Noem twee idolen en twee rivalen.

Idolen:

Sarina Wiegman

Oscar Wilde

Rivalen:

Daniel Koerhuis

Het concept van Ui in je eten doen

Wat is het beste compliment dat je ooit gekregen hebt?

Dat iemand het gevoel had dat alles met mij gedeeld kan worden waardoor die persoon zich een stuk prettiger voelde

Hoe komen mensen meer over je te weten?

Instagram: @Pepijn.van.leeuwen

Je mag jezelf nog 1 bonusvraag stellen en deze ook beantwoorden:

Een DWARS activiteit die je graag zou willen organiseren?

Niet inhoudelijk: Het Gala

Inhoudelijk: Niet per sé één activiteit, maar de zomertour lijkt mij erg leuk om te doen!

Heb je nog iets toe te voegen voor de lezers van OverDWARS?

Alleen natuurlijk een groot bedankje naar OverDWARS dat deze vragen weer gesteld worden!

Een afsluitend leuk feitje:

Er is een vrij grote kans dat katten denken dat hun menselijke baasjes gewoon hele grote en onhandige katten zijn.

lees ook

LVolg ons op facebook

L