Over de redactie

OverDWARS is het kritische onafhankelijke online ledenblad van DWARS, GroenLinkse Jongeren. Naast interviews, opiniestukken en andere serieuze artikelen willen we ruimte bieden voor luchtigere content. Dit alles doen we met onze diverse redactie, vaste schrijvers en ingezonden stukken. We zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen en leuke ideeën.

Wil je een keer iets bijdragen, zou je het leuk vinden om onze social media te beheren, hou je van redigeren, of heb je behoefte aan schrijftips? Kom een keer langs op de redactievergadering! Je kunt ook altijd mailen naar over@dwars.org of Rick bereiken via Whatsapp (06-30963848).

 

De volgende redactievergadering is begin juli (exacte datum volgt z.s.m.).

Als je komt, breng Rick even op de hoogte!


Rick Timmermans – Hoofdredacteur

Hoi lieve DWARSers! Ik ben Rick Timmermans, 22 jaar en geschiedenisstudent in Utrecht. Ik kom origineel uit het prachtige Brabantse Drunen (waar ooit het Land van Ooit zat). Ik draai al een aantal jaartjes mee bij DWARS en ben sinds kort ook actief bij OverDWARS. Vooral migratie, bescherming van de rechtsstaat tegen extreemrechts, en het versterken van de verzorgingsstaat interesseren mij het meeste. Ik vind het erg leuk om bij OverDWARS zoveel verschillende onderwerpen voorbij te zien komen en om mensen te helpen met het verbeteren van hun artikelen. Naast schrijven en redigeren ben ik in mijn vrije tijd fanatiek supporter van RKC Waalwijk, en ben ik (als ik tijd heb) Cities Skylines of Total War aan het spelen.

Als je vragen hebt over OverDWARS, neem vooral contact met me op!


Oscar Lawson – Adjunct-Hoofdredacteur

Hoi allemaal! Ik ben Oscar (zij/haar of hen/hun). Ik ben student ecologie in Velp. Naast mijn studie ben ik actief bij DWARS Gelderland als bestuurslid en bij OverDWARS als adjunct-hoofdredacteur! Ik hou van wandelen, musea bezoeken, zeekoeien, koken, cozy spelletjes spelen (bordspellen en games), Taylor Swift luisteren, treinreizen en films kijken.

Ik hou niet van witlof, hete zomers, rechtse politiek, horrorfilms en zuurkool.


Manuela Smit 

Hallo allemaal! Ik ben Manuela, ik heb journalistiek gestudeerd en studeer nu Europese Studies. Mijn interesses liggen vooral bij Europese politiek, het klimaat en acceptatie, maar ik ben altijd met een heleboel onderwerpen bezig. Ik maak ook een politiek jongerenprogramma bij RTV Meppel en ik ben graag bezig met de podcast van OverDWARS.


Hendrik Boven

Hoi! Ik ben Hendrik Boven, ik woon in Groningen en zit in mijn tweede jaar rechten. Ik ben sinds begin 2022 redactielid van OverDWARS. Ik ben lid omdat ik graag schrijf over (juridische) politieke onderwerpen en het leuk en interessant vindt om het redactievak te leren. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd gezellig bij OverDWARS en heb ik hier leuke mensen leren kennen!


Jasper van Boven

Hoi leuke lezers, ik ben Jasper van Boven. Ik ben 23 jaar oud, en onlangs afgestudeerd in de studie History and Philosophy of the Sciences. Voor OverDWARS schrijf ik vaak over digitale thema’s, omdat die wat mij betreft een stuk meer aandacht verdienen binnen en buiten DWARS. In m’n vrije tijd ben ik veel bezig met cognitiewetenschap, en daarnaast repareer ik graag oude spullen. Wil je iets kwijt over cyberkwesties, of heb je kook-/film-/leestips? Stuur me dan vooral een bericht op Twitter (@JaspervnBvn), of mail naar jaspervanboven@protonmail.com. Groetjes J.


Logan Klein Velderman

Hoi allemaal! Mijn naam is Logan en ik ben redactielid bij OverDWARS (goh), daarnaast ben ik bestuurslid bij afdeling Gelderland en ik doe een opleiding bedrijfsleider dierverzorging. Ik schrijf onder andere de serie Kletsen met Klein Velderman, hierbij ga ik in gesprek met mensen die zich inzetten voor een beter Nederland.
En een kleine zelfpromotie: volg me op twitter (@logandhsu) en instagram (@lo.dhs)


Jens Bosman

Hoi lieve DWARSers! Ik ben Jens Bosman, 18 jaar oud, en het jongste redactielid. Ik woon in Zeist, ga geschiedenis studeren in Utrecht en mijn favoriete ijssmaak is yoghurt amarena. Je zou het moeten proberen, het is geweldig. Ik schrijf graag, wat best aardig van pas kan komen hier, en ik lees ook graag. Ik ga proberen met frisse artikelen jullie te verblijden en mogelijk een discussie op gang te brengen bij allerlei onderwerpen. Volg me ook ff op Twitter.


Niels Goedegebure 

Ik ben Niels, 21 jaar en student wiskunde in Delft. Ondertussen redigeer en schrijf ik alweer een paar jaar met veel plezier voor OverDWARS. In mijn vrije tijd loop ik hard (als het meezit), lees en luister ik veel, en sneuvelt er soms een onschuldig biertje. Kan gebeuren. Mijn favoriete leesteken is de punt, en ik ben groot voorstander van de Oxford comma. Qua onderwerpen schrijf ik over van alles en niets, met een focus op inhoudelijke- en opiniestukken. Onderwerpen die iedereen interessant vindt vanuit een nieuwe invalshoek aanpakken vind ik heel tof. Suggesties zijn altijd welkom!

 

LVolg ons op facebook

L