Over de redactie

OverDWARS is het kritische onafhankelijke online ledenblad van DWARS, GroenLinkse Jongeren. Naast interviews, opiniestukken en andere serieuze artikelen willen we ruimte bieden voor luchtigere content. Dit alles doen we met onze diverse redactie, vaste schrijvers en ingezonden stukken. We zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen en leuke ideeën.

Wil je een keer iets bijdragen, zou je het leuk vinden om onze social media te beheren, hou je van redigeren, of heb je behoefte aan schrijftips? Kom een keer langs op de redactievergadering! Je kunt ook altijd mailen naar hoofdredacteur.over@dwars.org of Gijs bereiken via Whatsapp (06-45004943).

 

Als je komt, breng Gijs even op de hoogte!


Gijs Broere – Hoofdredacteur

Hoi lieve DWARSers! Ik ben Gijs Broere, 19 jaar en student Bestuurs en Organisatiewetenschap in Utrecht. Ik kom origineel uit het prachtige Utrechtse Amersfoort en Soest, maar woon nu in Harderwijk. Ik draai al een aantal jaartjes mee bij DWARS en ben sinds kort ook actief bij OverDWARS. Vooral democratie en bestaanszekerheid interesseren mij, daarom ben ik ook politiek adviseur op die gebieden. Ik vind het erg leuk om bij OverDWARS zoveel verschillende onderwerpen voorbij te zien komen en om mensen te helpen met het uitvoeren van hun eigen projectjes. Naast podcasts opnemen, schrijven en redigeren ben ik in mijn vrije tijd ook nog fanatiek debbatteerder en voorzitter van de Utrecht Debating Society.

Als je vragen hebt over OverDWARS, neem vooral contact met me op!


Manuela Smit – Adjunct-hoofdredacteur

Hallo allemaal! Ik ben Manuela, ik heb journalistiek gestudeerd en studeer nu Europese Studies. Mijn interesses liggen vooral bij Europese politiek, het klimaat en acceptatie, maar ik ben altijd met een heleboel onderwerpen bezig. Ik maak ook een politiek jongerenprogramma bij RTV Meppel en ik ben graag bezig met de podcast van OverDWARS.


Oscar Lawson 

Hoi allemaal! Ik ben Oscar (zij/haar of hen/hun). Ik ben student ecologie in Velp. Naast mijn studie ben ik actief bij DWARS Gelderland als bestuurslid en bij OverDWARS als adjunct-hoofdredacteur! Ik hou van wandelen, musea bezoeken, zeekoeien, koken, cozy spelletjes spelen (bordspellen en games), Taylor Swift luisteren, treinreizen en films kijken.

Ik hou niet van witlof, hete zomers, rechtse politiek, horrorfilms en zuurkool.


Hendrik Boven

Hoi! Ik ben Hendrik Boven, ik woon in Groningen en zit in mijn tweede jaar rechten. Ik ben sinds begin 2022 redactielid van OverDWARS. Ik ben lid omdat ik graag schrijf over (juridische) politieke onderwerpen en het leuk en interessant vindt om het redactievak te leren. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd gezellig bij OverDWARS en heb ik hier leuke mensen leren kennen!


Jasper van Boven

Hoi leuke lezers, ik ben Jasper van Boven. Ik ben 23 jaar oud, en onlangs afgestudeerd in de studie History and Philosophy of the Sciences. Voor OverDWARS schrijf ik vaak over digitale thema’s, omdat die wat mij betreft een stuk meer aandacht verdienen binnen en buiten DWARS. In m’n vrije tijd ben ik veel bezig met cognitiewetenschap, en daarnaast repareer ik graag oude spullen. Wil je iets kwijt over cyberkwesties, of heb je kook-/film-/leestips? Stuur me dan vooral een bericht op Twitter (@JaspervnBvn), of mail naar jaspervanboven@protonmail.com. Groetjes J.


Jimke Laarhuis

Mijn naam is Jimke en ik ben dol op taal. Ik studeer Grieks en Latijn, lees graag en schrijf en redigeer met veel plezier stukken voor OverDWARS. Binnen OverDWARS houd ik me vooral bezig met onderwerpen als taal en cultuur.

 

LVolg ons op facebook

L