Over de redactie

OverDWARS is het kritische onafhankelijke online ledenblad van DWARS, GroenLinkse Jongeren. Naast interviews, opiniestukken en andere serieuze artikelen willen we ruimte bieden voor luchtigere content. Dit alles doen we met onze diverse redactie, vaste schrijvers en ingezonden stukken. We zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen en leuke ideeën.

Wil je een keer iets bijdragen, zou je het leuk vinden om onze social media te beheren, hou je van redigeren, of heb je behoefte aan schrijftips? Je kunt altijd mailen naar over@dwars.org


Hessel Hoekstra – Hoofdredacteur

Dag beste lezers, Mijn naam is Hessel Hoekstra en ik ben 27 jaar. Ik ben geboren in Vlaardingen, getogen in Maassluis en woonachtig in Leiden, waar ik momenteel biologie studeer. Ik ben graag creatief met taal bezig en ik vind het heerlijk om te schrijven. Ik schrijf regelmatig artikelen, en hou daarbij vooral van satire, groene onderwerpen en interne DWARS-zaken. Ook verzorg ik elke maand de nieuwsbrief van OverDWARS. Binnen DWARS ben ik bestuurslid geweest bij de afdeling Leiden-Haaglanden en zit ik nu in de HR-commissie. Verder ben ik penningmeester bij GroenLinks Maassluis en bestuurslid bij GroenLinks Zuid-Holland. Ook ben ik een groot voorstander van thee en goede series.


Sjoerd Paul Beenders


Jens Bosman – Adjunct-hoofdredacteur

Hoi lieve DWARSers! Ik ben Jens Bosman, 17 jaar oud, en het jongste redactielid. Ik doe het VWO op de Werkplaats in Bilthoven, woon in Zeist, en mijn favoriete ijssmaak is yoghurt amarena. Je zou het moeten proberen, het is geweldig. Ik schrijf graag, wat best aardig van pas kan komen hier, en ik lees ook graag. Ik ga proberen met frisse artikelen jullie te verblijden en mogelijk een discussie op gang te brengen bij allerlei onderwerpen. Volg me ook ff op Twitter.


Tom Matthiesen


Meia Oei

Hoi! Ik ben Meia, een geboren en getogen Amsterdamse die in Utrecht woont. Ik studeer literatuurwetenschap, met een focus op ‘cultuurkritiek,’ d.w.z. dingen als feminisme en postkolonialisme. Verder heb meer hobby’s dan tijd, zo zing ik in twee, soms drie, koren, doe ik momenteel een bestuursjaar en probeer ik ook nog soms te fotograferen en klimmen.


Stijn Rombouts


Manuela Smit

Hallo allemaal (wat fijn dat je er bent…)! Ik ben Manuela Smit, ik ben 17 jaar en studente journalistiek in Zwolle. Ik woon in het conservatieve Staphorst (ja, ik weet het). Zelf ben ik echter wel progressief, vandaar dat ik ook voor OverDWARS wil schrijven. Mijn interesses liggen vooral bij Europese politiek, het klimaat en acceptatie. Verder ben ik ook enorm Harry Potter en Game of Thrones fan. Dus als je in mijn goede boekje wilt komen, laat je me daar een paar uur over.


Lieselot Vroom


Freija de Hair

Hoi lieve DWARSers! ik ben Freija de Hair, studeer Liberal Arts & Sciences in Utrecht en heb vaak een mening over iets waar ik dan nog liever iets over schrijf, wat toevallig heel handig is hier. Ik zoek graag de grenzen op in het debat en kijk naar wat mensen bezighoudt. Bij DWARS zet ik me in voor de Zoekcommissie, ben ik voorzitter van de commissie Recht & Democratie en ben ik actief bij veel commissies, waaronder de actiecommissie. Ik hou van filosofie, lezen en koken. Verder kan je me eigenlijk enthousiast krijgen over van alles en nog wat, want mijn interesses zijn all over the place (wat mijn studie misschien al deed vermoeden). Genoeg dus om over te schrijven voor OverDWARS.

Redactie badges Wintercongres 2017

LVolg ons op facebook

L