Over de redactie

OverDWARS is het kritische onafhankelijke online ledenblad van DWARS, GroenLinkse Jongeren. Naast interviews, opiniestukken en andere serieuze artikelen willen we ruimte bieden voor luchtigere content. Dit alles doen we met onze diverse redactie, vaste schrijvers en ingezonden stukken. We zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen en leuke ideeën.

Wil je een keer iets bijdragen, zou je het leuk vinden om onze social media te beheren, hou je van redigeren, of heb je behoefte aan schrijftips? Kom een keer langs op de redactievergadering! Je kunt ook altijd mailen naar hoofdredacteur.over@dwars.org of Manuela bereiken via Whatsapp (06-44857308).

 

Als je langs wil komen, breng Manuela even op de hoogte!


Manuela Smit – Hoofdredacteur

Hallo allemaal! Ik ben Manuela en ik ben momenteel de hoofdredacteur van OverDWARS! Mijn interesses liggen vooral bij Europese politiek en de journalistiek, maar ik ben altijd met een heleboel onderwerpen bezig. Ik maak ook een politiek jongerenprogramma bij RTV Meppel en ik ben graag bezig met de podcast van OverDWARS.


Jeanine Goossens – Adjunct-hoofdredacteur

Hallo iedereen! Ik ben Jeanine, maar de meesten noemen mij Gini. Ik ben vorig jaar afgestudeerd aan de studie Creative Writing en zit nu in een heel leuk schrijverscollectief. Daarnaast werk ik bij het RIVM op de redactie. Naast overDWARS ben ik actief bij de commissies Internationale betrekkingen en Zorg en Welzijn. In mijn vrije tijd doe ik graag aan lezen, DnD spelen, leuke mensen (dat zijn jullie!) ontmoeten en slapen. Groetjes, Jeanine/ Gini


Oscar Lawson 

Hoi allemaal! Ik ben Oscar (zij/haar of hen/hun). Ik ben student ecologie in Velp. Naast mijn studie ben ik actief bij DWARS Gelderland als bestuurslid en bij OverDWARS als adjunct-hoofdredacteur! Ik hou van wandelen, musea bezoeken, zeekoeien, koken, cozy spelletjes spelen (bordspellen en games), Taylor Swift luisteren, treinreizen en films kijken.

Ik hou niet van witlof, hete zomers, rechtse politiek, horrorfilms en zuurkool.


Hendrik Boven

Hoi! Ik ben Hendrik Boven, ik woon in Groningen en zit in mijn tweede jaar rechten. Ik ben sinds begin 2022 redactielid van OverDWARS. Ik ben lid omdat ik graag schrijf over (juridische) politieke onderwerpen en het leuk en interessant vindt om het redactievak te leren. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd gezellig bij OverDWARS en heb ik hier leuke mensen leren kennen!


Jasper van Boven

Hoi leuke lezers, ik ben Jasper van Boven. Ik ben 23 jaar oud, en onlangs afgestudeerd in de studie History and Philosophy of the Sciences. Voor OverDWARS schrijf ik vaak over digitale thema’s, omdat die wat mij betreft een stuk meer aandacht verdienen binnen en buiten DWARS. In m’n vrije tijd ben ik veel bezig met cognitiewetenschap, en daarnaast repareer ik graag oude spullen. Wil je iets kwijt over cyberkwesties, of heb je kook-/film-/leestips? Stuur me dan vooral een bericht op Twitter (@JaspervnBvn), of mail naar jaspervanboven@protonmail.com. Groetjes J.


Jimke Laarhuis

Mijn naam is Jimke en ik ben dol op taal. Ik studeer Grieks en Latijn, lees graag en schrijf en redigeer met veel plezier stukken voor OverDWARS. Binnen OverDWARS houd ik me vooral bezig met onderwerpen als taal en cultuur.


Nordin Kole

Hola, DWARSers, ik ben Nordin. Geboren in Goes en later verhuisd naar Breda, waar ik Communicatie en Multimedia Design heb gestudeerd en waarna ik vervolgens Filosofie in Tilburg ben gaan studeren. Mijn diepe interesse in filosofie combineer ik graag met mijn hobbies, zoals schrijven, tabletop RPG’s, en het lezen van fantasy literatuur. Ook geniet ik van koken en tijd doorbrengen met mijn katten. Met een passie voor tekst en vormgeving streef ik ernaar een bijdrage te leveren als redactielid van OverDWARS. Ik wil me het komende jaar dan ook bezig houden met gesprekken voeren met DWARSers die iets interessants doen, en de vormgeving rond alles OverDWARS.


Joshua Paans

Heyhoi! Ik ben Joshua (hij/die) en sinds begin 2024 redactielid bij het geweldig leuke OverDWARS. Ik hou zelf vooral van de technische kant van de redactie, het regelen, de dynamieken en de digitale zaken. Al vind ik een artikel schrijven of redigeren natuurlijk ook helemaal top. Buiten OverDWARS doe ik nog van alles bij DWARS, waar ik sinds eind 2021 lid van ben. Ook studeer ik in Utrecht Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen en werk ik in het leukste restaurant van Amsterdam en Utrecht.

 

LVolg ons op facebook

L