Over de redactie

OverDWARS is het kritische onafhankelijke online ledenblad van DWARS, GroenLinkse Jongeren. Naast interviews, opiniestukken en andere serieuze artikelen willen we ruimte bieden voor luchtigere content. Dit alles doen we met onze diverse redactie, vaste schrijvers en ingezonden stukken. We zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen en leuke ideeën.

Wil je een keer iets bijdragen, zou je het leuk vinden om onze social media te beheren, hou je van redigeren, of heb je behoefte aan schrijftips? Je kunt altijd mailen naar meia@dwars.org


Meia OeiHoofdredacteur

Hoi! Ik ben Meia, een geboren en getogen Amsterdamse die in Utrecht woont. Ik studeer literatuurwetenschap, met een focus op ‘cultuurkritiek,’ d.w.z. dingen als feminisme en postkolonialisme. Verder heb meer hobby’s dan tijd, zo zing ik in twee, soms drie, koren, doe ik momenteel een bestuursjaar en probeer ik ook nog soms te fotograferen en klimmen. Sinds de zomer van 2018 ben ik hoofdredacteur van OverDWARS. Ik schrijf niet zo veel stukken, maar redigeer, delegeer en plan. Voor al je vragen, ideeën, op- of aanmerkingen kun je me altijd mailen.


Hessel Hoekstra – Adjunct hoofdredacteur

Dag beste lezers, Mijn naam is Hessel Hoekstra en ik ben 25 jaar. Ik ben geboren in Vlaardingen, getogen in Maassluis en woonachtig in Leiden, waar ik momenteel biologie studeer. Ik ben graag creatief met taal bezig en ik vind het heerlijk om te schrijven. Ik schrijf regelmatig artikelen, en hou daarbij vooral van satire, groene onderwerpen en interne DWARS-zaken. Ook verzorg ik elke maand de nieuwsbrief van OverDWARS. Binnen DWARS ben ik bestuurslid geweest bij de afdeling Leiden-Haaglanden en zit ik nu in de congrescommissie. Verder ben ik penningmeester bij GroenLinks Maassluis en bestuurslid bij GroenLinks Zuid-Holland. Ook ben ik een groot voorstander van thee en goede series.

Eigenschappen: Kalm, humoristisch, observerend, hulpvaardig, enthousiast


Lynn van Calmthout

Lieve DWARSertjes, Lynn van Calmthout hier: een 25-jarige Stedenbouw-ingenieur die nu communicatiemedewerker is bij de Universiteit van Amsterdam. Van jongs af aan ben ik geboeid geweest door groen, milieu en politiek. Bovendien houd ik van lezen, schrijven en corrigeren, en ben ik veel bezig met opmaak en presentatie. In mijn vrije tijd speel ik spelletjes en ben ik graag creatief bezig. Stiekem word ik het gelukkigst van een nieuwe aflevering Wie is de Mol?.

Voor OverDWARS redigeer ik, maak ik aankondigingen, regel ik de opmaak en teken of schrijf ik nu en dan iets.

Eigenschappen: Perfectionistisch, gedreven, enthousiast, nieuwsgierig


Jorien Posthouwer

Hallo allemaal! Ik ben Jorien, net afgestudeerd als sociaal geograaf en op zoek naar een baan of andere levensinvulling. Ik ben geen creatieve duizendpoot of go-getter maar hou wel van lezen, fietsen, schrijven en op vakantie gaan.

Eigenschappen: Nieuwsgierig, vrolijk, kritisch


Jens Bosman

Hoi lieve DWARS’ers! Ik ben Jens Bosman, 15 jaar oud, en het jongste redactielid. Ik doe het VWO op de Werkplaats in Bilthoven, woon in Zeist, en mijn favoriete ijssmaak is yoghurt amarena. Je zou het moeten proberen, het is geweldig. Ik schrijf graag, wat best aardig van pas kan komen hier, en ik lees ook graag. Ik ga proberen met frisse artikelen jullie te verblijden en mogelijk een discussie op gang te brengen bij allerlei onderwerpen. Volg me ook ff op Twitter. Groetjes!

Eigenschappen: Nieuwsgierig, enthousiast


Manuela Smit

Hallo allemaal (wat fijn dat je er bent…)! Ik ben Manuela Smit, ik ben 17 jaar en studente journalistiek in Zwolle. Ik woon in het conservatieve Staphorst (ja, ik weet het). Zelf ben ik echter wel progressief, vandaar dat ik ook voor OverDWARS wil schrijven. Mijn interesses liggen vooral bij Europese politiek, het klimaat en acceptatie. Verder ben ik ook enorm Harry Potter en Game of Thrones fan. Dus als je in mijn goede boekje wilt komen, laat je me daar een paar uur over doorpraten.

Eigenschappen: ambitieus, ijverig, nieuwsgierig en soms ben ik nog wel eens vrolijk

 


Juna Peperkamp


Tom Matthiesen

Redactie badges Wintercongres 2017

LVolg ons op facebook