Over de redactie

OverDWARS is het kritische onafhankelijke online ledenblad van DWARS, GroenLinkse Jongeren. Naast interviews, opiniestukken en andere serieuze artikelen willen we ruimte bieden voor luchtigere content. Dit alles doen we met onze diverse redactie, vaste schrijvers en ingezonden stukken. We zijn altijd op zoek naar nieuwe mensen en leuke ideeën.

De volgende redactievergaderingen zijn op dinsdag 7 februari om 19.30u op het DWARS-pand (St Jacobsstraat 12, Utrecht), en op dinsdag 28 februari om 19.30u bij Kloek Utrecht (Vredenburg 31).

Wil je een keer iets bijdragen, zou je het leuk vinden om onze social media te beheren, hou je van redigeren, of heb je behoefte aan schrijftips? Je kunt altijd mailen naar over@dwars.org of je kunt Rick bereiken via Whatsapp (06-30963848).


Rick Timmermans – Hoofdredacteur

Hoi lieve DWARSers! Ik ben Rick Timmermans, 22 jaar en geschiedenisstudent in Utrecht. Ik kom origineel uit het prachtige Brabantse Drunen (waar ooit het Land van Ooit zat). Ik draai al een aantal jaartjes mee bij DWARS en ben sinds kort ook actief bij OverDWARS. Vooral migratie, bescherming van de rechtsstaat tegen extreemrechts, en het versterken van de verzorgingsstaat interesseren mij het meeste. Ik vind het erg leuk om bij OverDWARS zoveel verschillende onderwerpen voorbij te zien komen en om mensen te helpen met het verbeteren van hun artikelen. Naast schrijven en redigeren ben ik in mijn vrije tijd fanatiek supporter van RKC Waalwijk, en ben ik (als ik tijd heb) Cities Skylines of Total War aan het spelen.

Als je vragen hebt over OverDWARS (of RKC), neem vooral contact met me op!


Manuela Smit – Adjunct-Hoofdredacteur

Hallo allemaal (wat fijn dat je er bent…)! Ik ben Manuela Smit en studente journalistiek in Zwolle. Ik woon in het conservatieve Staphorst (ja, ik weet het). Zelf ben ik echter wel progressief, vandaar dat ik ook voor OverDWARS wil schrijven. Mijn interesses liggen vooral bij Europese politiek, het klimaat en acceptatie. Verder ben ik ook enorm Harry Potter en Game of Thrones fan. Dus als je in mijn goede boekje wilt komen, laat je me daar een paar uur over.


Eva Kruithof 

Hallo lieve DWARSers,
Ik woon in Groningen, waar ik Internationale Betrekkingen en Internationale Relaties studeer. Ook ben in bestuurslid Communicatie en Profilering bij GroenLinks Groningen. Verder hou ik ervan mijn huisgenoten te irriteren met mijn gezang en risotto met veel wijn te eten. Ik verzamel graag nieuwe ideeën voor OverDWARS. Als je dus nog iets leuks weet, vertel het me vooral!


Niels Goedegebure 

Ik ben Niels, 21 jaar en student wiskunde in Delft. Ondertussen redigeer en schrijf ik alweer een paar jaar met veel plezier voor OverDWARS. In mijn vrije tijd loop ik hard (als het meezit), lees en luister ik veel, en sneuvelt er soms een onschuldig biertje. Kan gebeuren. Mijn favoriete leesteken is de punt, en ik ben groot voorstander van de Oxford comma. Qua onderwerpen schrijf ik over van alles en niets, met een focus op inhoudelijke- en opiniestukken. Onderwerpen die iedereen interessant vindt vanuit een nieuwe invalshoek aanpakken vind ik heel tof. Suggesties zijn altijd welkom!


Logan Klein Velderman

Hoi allemaal! Mijn naam is Logan en ik ben redactielid bij OverDWARS (goh), daarnaast ben ik bestuurslid bij afdeling Gelderland en ik doe een opleiding bedrijfsleider dierverzorging. Ik schrijf onder andere de serie Kletsen met Klein Velderman, hierbij ga ik in gesprek met mensen die zich inzetten voor een beter Nederland.
En een kleine zelfpromotie: volg me op twitter (@logandhsu) en instagram (@lo.dhs)


Eva Visser

Hallo! Ik ben Eva Visser, een progressieve linkse linkshandige illustrator. Naast tekenen, klim ik ook graag in de pen en schrijf ik het liefst over sociaal maatschappelijke onderwerpen en onderliggende problematiek. Op regenachtige dagen ben ik vaak te spotten bij mijn lievelingsboekenwinkel (op een van de reuze stoelen) in Groningen, wat tevens ook de stad is waar ik aankomend semester de master Social media and Society ga volgen. Als ik niet lees of teken, ben ik bezig met muziek en kijk ik graag indie films.


Hessel Hoekstra

Dag beste lezers, mijn naam is Hessel Hoekstra. Ik woon in Leiden en ik ga binnenkort beginnen met een studie Science Education & Communication in Utrecht. Ik zit al vrij lang bij DWARS en

ik heb al heel veel dingen gedaan, zoals de HR-commissie, bestuur bij Leiden-Haaglanden en campagnecommissie. Ook ben ik een jaar hoofdredacteur geweest. Ik schrijf graag over groene onderwerpen, satirische stukken en zaken die binnen DWARS spelen. In mijn vrije tijd wandel ik graag en luister ik graag naar folkmuziek. Buiten OverDWARS schrijf ik ook over televisieseries voor de website MijnSerie.nl


Jasper van Boven

Hoi leuke lezers, ik ben Jasper van Boven. Ik ben 23 jaar oud, en onlangs afgestudeerd in de studie History and Philosophy of the Sciences. Voor OverDWARS schrijf ik vaak over digitale thema’s, omdat die wat mij betreft een stuk meer aandacht verdienen binnen en buiten DWARS. In m’n vrije tijd ben ik veel bezig met cognitiewetenschap, en daarnaast repareer ik graag oude spullen. Wil je iets kwijt over cyberkwesties, of heb je kook-/film-/leestips? Stuur me dan vooral een bericht op Twitter (@JaspervnBvn), of mail naar jaspervanboven@protonmail.com. Groetjes J.


Ennio Mos


Jens Bosman

Hoi lieve DWARSers! Ik ben Jens Bosman, 18 jaar oud, en het jongste redactielid. Ik woon in Zeist, ga geschiedenis studeren in Utrecht en mijn favoriete ijssmaak is yoghurt amarena. Je zou het moeten proberen, het is geweldig. Ik schrijf graag, wat best aardig van pas kan komen hier, en ik lees ook graag. Ik ga proberen met frisse artikelen jullie te verblijden en mogelijk een discussie op gang te brengen bij allerlei onderwerpen. Volg me ook ff op Twitter.


Laila Konijn

Hoi lieve DWARSers! Mijn naam is Laila Konijn en ik leef alweer 26 jaartjes op deze aardbol. Naast een leven lang vol studeren is het voor mij eindelijk de tijd om de wijde werkwereld in te treden en vooralsnog de voltijdstudies achter mij te laten. Naast dit werkende leventje houd ik mij vooral bezig met volleyballen, heel veel eten en nog meer films kijken. Wat mijn geheugen wel opslaat en waar ook mijn grootste interesse naar uitgaat zijn sociale vraagstukken, en dan met name vraagstukken rondom seksualiteit, diversiteit, religie en hoe wij als mensen hier mee om lijken te gaan en willen gaan. Om mijn hoofd leeg te maken naast al deze hersenkrakers luister ik veel muziek en ga ik graag naar intieme concerten van mijn favoriete artiesten om altijd maar in de moshpit te willen en dit toch niet te durven! Van mijn zal je dus voornamelijk artikelen lezen rondom de sociale vraagstukken, maar wie weet vind je ook nog wel eens een film- of muziektip van mij langskomen.


Meia Oei

Hoi! Ik ben Meia, een geboren en getogen Amsterdamse die in Utrecht woont. Ik studeer literatuurwetenschap, met een focus op ‘cultuurkritiek,’ d.w.z. dingen als feminisme en postkolonialisme. Verder heb meer hobby’s dan tijd, zo zing ik in twee, soms drie, koren, doe ik momenteel een bestuursjaar en probeer ik ook nog soms te fotograferen en klimmen.


Lieselot Vroom

Hoi! Ik ben Lieselot Vroom, ik ben 22 jaar en ik doe de research master Sociale en Culturele Wetenschappen in Nijmegen. Vorig jaar ben ik een jaar secretaris geweest van de DWARS commissie Natuur, Milieu en Landbouw, maar nu ben ik vooral bij OverDWARS te vinden. Daarnaast ga ik nog elk weekend terug naar mijn scoutinggroep in Zwolle en hou ik van tekenen en koken. Ik schrijf vooral graag over (de sociale kant van) klimaatverandering en alles wat met sociale ongelijkheid te maken heeft.


Freija de Hair

Hoi lieve DWARSers! ik ben Freija de Hair, studeer Liberal Arts & Sciences in Utrecht en heb vaak een mening over iets waar ik dan nog liever iets over schrijf, wat toevallig heel handig is hier. Ik zoek graag de grenzen op in het debat en kijk naar wat mensen bezighoudt. Bij DWARS zet ik me in voor de Zoekcommissie, ben ik voorzitter van de commissie Recht & Democratie en ben ik actief bij veel commissies, waaronder de actiecommissie. Ik hou van filosofie, lezen en koken. Verder kan je me eigenlijk enthousiast krijgen over van alles en nog wat, want mijn interesses zijn all over the place (wat mijn studie misschien al deed vermoeden). Genoeg dus om over te schrijven voor OverDWARS.


Kauthar Bouazatti

Hi DWARS-lezers! Mijn naam is Kauthar en ik studeer Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, met een brede interesse in politicologie en het Midden-Oosten. Naast piano spelen en lezen hou ik vooral héél erg van eten met goed gezelschap. Oh, en natuurlijk van 30 seconds met mensen die ook lekker competitief zijn :). Na een tijd als redacteur van een wetenschappelijk tijdschrift Skript te werken, ga ik nu aan de slag voor OverDWARS om over meer actuele onderwerpen te schrijven.
Groet, Kauthar

LVolg ons op facebook

L