Bestuurspitches 2023: Nordin voor algemeen bestuurslid

Op het DWARS zomercongres (10 en 11 juni 2023) verkiezen we een nieuw bestuur van de vereniging. Nordin heeft zich gekandideerd voor algemeen bestuurslid. OverDWARS verzamelde wat meer informatie over de kandidaten voor alle functies, om zo de congresganger een handje te helpen in hun zoektocht naar het ultieme bestuurslid.

Wat zijn je voornaamwoorden? 

Hij/hem

Hoe jong ben je?

24

Waar kom je vandaan en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik kom oorspronkelijk uit Goes in Zeeland, maar ik woon sinds ik ben gaan studeren in Breda, nu al zo’n acht jaar. In het dagelijks leven ben ik bezig met mijn pre-master in Filosofie om na de zomer met de master te beginnen aan de Universiteit van Tilburg.

Waarom en wanneer ben je lid geworden van DWARS?

Ik ben tegelijk lid geworden van DWARS als GroenLinks. Dit was de dag na de Tweede Kamerverkiezingen van 2021, al was ik al wel actief als vrijwilliger sinds 2017. Ik werd lid omdat ik teleurgesteld was in het resultaat, en dat ik een effectieve rol zou kunnen spelen in een beter resultaat in de toekomst.

Heb je eerdere ervaring binnen DWARS?

 

Hoe sta jij op de rood/groen-meter?

Wat vind jij de belangrijkste DWARSe thema’s voor het komende jaar?

Bestaanszekerheid, gelijke kansen en een duurzame toekomst.

Waarom heb je je kandidaat gesteld?

Ik wil de politiek toegankelijk maken voor iedereen, en ik denk dat DWARS als PJO (Politieke Jongerenorganisatie) daar een belangrijke rol in speelt. Die rol wil ik versterken, zodat we de volgende generatie politiek-actieven goed klaargestoomd hebben om de problemen die de huidige generatie voor ons achterlaat op te lossen.

Heb je een hobby of talent die niet relevant is voor DWARS?

Ik kook heel graag en deel dit ook op mijn Instagram. Daarnaast ben ik een groot fan van Dungeons & Dragons, waar ik nu een Dungeon Master ben voor een groepje vrienden.

Wat is jouw guilty pleasure?

Ik voel me niet guilty voor ook maar één van mijn pleasures. Maar velen zouden toch mijn grote liefde voor Eurovisie als een guilty pleasure aankaarten.

Waarmee ga jij DWARS versterken komend jaar?

Ik hoop dat ik mijn communicatie skills kan inzetten om de ledenwerving beter te maken. Zoals ik al eerder zei, ik wil politiek toegankelijker maken, en als de barrière weggenomen wordt voor mensen om lid te worden van een PJO dan hebben we al een belangrijke eerste stap gezegd.

Als je één wet zou mogen invoeren in Nederland, welke zou dit dan zijn?

Een wet waarmee ik meer wetten zou mogen doorvoeren. Het klinkt heel kinderachtig, maar er zal nooit één wet zijn die een probleem in één keer in zijn geheel zal oplossen, laat staan dat ik die wet op papier zou krijgen. Maar als we dan toch iets concreets willen noemen, dan zou ik een wet willen die het openbaar vervoer nationaliseert en een vast deel van de begroting daar aan wijdt.

Wat is je favoriete spel?

Ik heb er niet 1, maar waar ik de meeste tijd in heb gestoken zijn er twee uitschieters: Rimworld en Civilization V.

Wat is je favoriete kleur?

Als ik één kleur zou moeten kiezen dan zou ik geel kiezen. Het is een kleur die de aandacht pakt maar ook wel een positieve vibe heeft. Maar kleurencombinaties vind ik toch vaak mooier, met name blauw en oranje vind ik een mooie combo.

Wat is je favoriete maaltijd?

Saag paneer, maar dan met feta in plaats van paneer. Het is een Indiase curry die toch wel een vaste waarde heeft gekregen in mijn mentale kookboek.

Wat is je favoriete dier?

Hoewel ik twee katten heb en erg veel van ze hou, labradors blijven mijn favoriete honden. Zulke lieve aanhankelijke honden.

Wat is je leukste herinnering aan DWARS?

Dat is dan toch wel de DWARSe Minecraft server die ik samen met Tim van de Meulengraaf run. Het is een server van coöperatie waar we elkaars bouwwerken aanmoedigen en tegelijkertijd elkaar inspireren. Dat is hoe meer van het leven mag zijn.

Wat vind jij van ons ledenblad OverDWARS?

Als je één ding aan DWARS zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Alle leden actief maken. Dat is tuurlijk iets onrealistisch. Maar als alle leden actief zouden zijn, dan zouden we toch mooie dingen samen kunnen doen.

Wat is je meest controversiële mening?

Slappe frieten zijn vaak lekkerder dan krokante frieten.

Noem twee idolen en twee rivalen.

Ik heb er eentje die er onder beiden valt: Kim van Sparrentak. Hoe is ze in godsnaam een rivaal? Onder het mom van “je moet je eigen grootste fan zijn” zou ik mijn favoriete Zeeuw zijn, maar ze komt daar ook oorspronkelijk vandaan en ze is toch een stevige competitie. Haar inzet in Europa voor digitalisering en LHBTI+ rechten adoreer ik haar voor. Ze verzet er zoveel werk voor en dat terwijl ze een open houding behoud waarmee ze iedereen het gevoel geeft dat ze bij haar terecht kunnen met hun verhalen. Ik heb het genoegen gehad vorig jaar een kort gesprek te kunnen voeren, inhoudelijk ging het over Eurovisie, want de finale was die dag, maar het liet me wel zien hoe een politicus hoort te zijn: onder de mensen en niet erboven.

Verder denk ik niet echt iemand als icoon te kunnen benoemen. Wellicht Froukje Veenstra, vanwege haar songteksten die in mijn ogen door vrijwel geen huidige Nederlandse geëvenaard kan worden. Wanneer het om nog een extra rivaal gaat dan heb ik wel iemand die mensen als mijn rivaal zien. Antje Beers. Ze was ook kandidaat tijdens de Provinciale Statenverkiezingen namens het CDA. Mijn enige debat was tegen haar, en iemand van 50-plus, maar zij wist de spotlight te pakken. Ze is een goede debater, en ik ben daarin nog lerende. Dat debat liet toch wel een effect achter op me, ook omdat het liet zien waarin ik mezelf nog moet ontwikkelen. Ze is nu burgerraadslid in Breda, dus ik hoop in 2026 weer tegen haar te debatteren en te zien hoe ik beter ben geworden in debatteren.

Wat is het beste compliment dat je ooit gekregen hebt?

Het was niet als compliment bedoeld, maar ik heb het altijd wel als compliment beschouwd: “ik zie totaal geen commerciële instelling in jou”. Het is simpelweg ook waar denk ik. Winst is nooit een motivator voor mij geweest, en toen ik dat hoorde voelde ik toch weer alsof ik mijzelf beter ken.

Hoe komen mensen meer over je te weten?

Instagram: @nordin.kole
https://www.linkedin.com/in/nordin-kole/
Twitter: @nordinkole

Je mag jezelf nog 1 bonusvraag stellen en deze ook beantwoorden:

Wie was je favoriete Eurovisie-act dit jaar?

Ik stel deze vraag omdat ik Eurovisie al twee keer genoemd heb en het met liefde beantwoord. Ik was een groot fan van Oostenrijk, Teya & Selena met “Who The Hell Is Edgar?”, een nummer dat op een catchy manier de uitbuiting in de muziekindustrie blootlegt. Zo’n belangrijke messagge op zo’n leuke manier gebracht.

Heb je nog iets toe te voegen voor de lezers van OverDWARS?

Een afsluitend leuk feitje:

Voor mijn minor creatief schrijven heb ik een sci-fi boek geschreven over Rotterdam in de 23e eeuw, nadat bedrijven de wereld vernietigd hebben.

 

 

lees ook

LVolg ons op facebook

L