Blogs

De CuCo Stelt Voor: Alessandro Nendissa

26 mei 2023

Dit is het vierde deel van een serie van voorstelstukjes over de leden van de Cultuurcommissie (CuCo). Dit keer Alessandro Nendissa!


Naam – Woonplaats – Leeftijd – Dagelijkse Bezigheden?

Hi, ik ben Sandro, een 26 jarige student en bijna afgestudeerd. Ik heb 5 jaar in Amsterdam gewoond. Eerst in Zuidoost en later in Nieuw-West, maar je kunt mij nu tijdelijk vinden in het prachtige Almere.

Zelf ben ik van Nederlands, Italiaans en Molukse afkomst en vooral in mijn Molukse geschiedenis ben ik mij erg aan het verdiepen. Momenteel ben ik ook op dat onderwerp aan het afstuderen.

Hoe en wanneer ben je bij DWARS gekomen? Welke idealen of onderwerpen zijn voor jou belangrijk?

Ik heb mij vorige zomer aangemeld bij DWARS omdat actualiteiten en politiek mij interesseren. Lange tijd was ik al op zoek naar een plek waar ik daar iets mee kon en al in 2019 wist ik dat ik bij een politieke jongerenorganisatie wilde aansluiten. Helaas gooide een paar maanden later het coronavirus roet in het eten. Ik voelde niets bij alleen maar online meetings. Zodoende heb ik de sociale restricties afgewacht zodat ik gewoon een offline kennismaking kon bijwonen.

Voor mij is sociale en financiële ongelijkheid het belangrijkste politieke onderwerp. Met een nadruk op racisme en armoede. Maar daarnaast vind ik klimaat, (online) privacy en bestrijding van zware criminaliteit van groot belang.

Wat spreekt je aan bij de Cultuurcommissie?

De manier waarop je het indeelt. Je kunt er alle kanten mee op. Het is mogelijk de focus te leggen op sociale cultuur maar ook op artistieke cultuur. Cultuur heeft eigenlijk overal wel invloed op.

Wat is een cultuurdingetje dat je ooit hebt gedaan / kan aanraden?

Geen Netflix, Videoland, Amazon Prime of HBO Max. De NPO Start app kun je nooit uitspelen. Er staan eindeloze series, docu’s en programma’s op. Al moet ik wel bekennen dat ik af en toe weleens zondig en toch op bijna alle hiervoor genoemde streamingdiensten een account heb…

Waar kijk je naar uit om te gaan doen met de Cultuurcommissie?

Ik vind het organiseren en voorbereiden van een cultureel evenement het leukste.

Wat zouden mensen nog moeten weten? / Wil je nog iets over jezelf kwijt?

Ik zou willen dat ik mij eerder bij DWARS had aangesloten.


Wil je deze culturele krachtpatsers ook ontmoeten en een steentje bijdragen aan de DWARSe agenda? Stuur dan een mail naar cultuur.amsterdam@dwars.org