Blogs

De CuCo Stelt Voor: Nikola van Krieken

19 februari 2023

Dit is het tweede deel van een serie van voorstelstukjes over de leden van de Cultuurcommissie (CuCo). Dit keer Nikola van Krieken!


Naam – Woonplaats – Leeftijd – Dagelijkse Bezigheden?
Mijn naam is Nikola van Krieken en ik ben 21 jaar. Ik woon nu ongeveer 2 jaar in Amsterdam-West met mijn twee beste vriendinnen. Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht waar ik de HBO-bachelor Journalistiek heb afgerond. Inmiddels ben ik werkende als freelancejournalist bij onder andere de talkshow HLF8 die dagelijks te zien is op SBS6.

Hoe en wanneer ben je bij DWARS gekomen? Welke idealen of onderwerpen zijn voor jou belangrijk?
Tijdens mijn studie heb ik de minor ‘De Schrijfacademie’ gevolgd aan de VU. Hier heb ik Tom Molenaar (de huidige voorzitter van de CuCo) en Hendrik Willemsen (lid van de CuCo) leren kennen. Ik had al langer de ambitie om actief te worden in de politiek, maar ik wist niet precies hoe. Totdat Tom mij een appje stuurde met een uitnodiging om een keer bij een vergadering van de CuCo aanwezig te zijn. Ik kreeg hier gelijk veel energie van, en had meteen zin om met dit clubje culturele en maatschappelijke activiteiten te gaan organiseren in de stad waar ik zelf ook nog eens woon.

Onderwerpen die voor mij belangrijk zijn: vrouwenrechten, klimaat, vluchtelingenbeleid, armoede, huisvesting, discriminatie, gelijkheid.

Wat spreekt je aan bij de Cultuurcommissie?
Ik vind het leuk om anderen op een niet-saaie manier kennis te laten maken met cultuur en Amsterdam.

Wat is een cultuurdingetje dat je ooit hebt gedaan / kan aanraden?
Voor mijn werk als freelancejournalist schrijf ik voor meerdere culturele tijdschriften en websites. Ik haal veel energie uit het schrijven over beeldende kunst. Ik vind het interessant om mezelf te verplaatsten in de kunstenaar en dit zo goed mogelijk op papier te krijgen, zodat anderen via mijn artikelen mee kunnen genieten van de kunst.

Waar kijk je naar uit om te gaan doen met de Cultuurcommissie?
Ik kijk er naar uit om nog veel meer jongeren op een speelse manier kennis te laten maken met cultuur!

Wat zouden mensen nog moeten weten? / Wil je nog iets over jezelf kwijt?
Ik ben verslaafd aan koffie en goede gesprekken.


Wil je deze culturele krachtpatsers ook ontmoeten en een steentje bijdragen aan de DWARSe agenda? Stuur dan een mail naar cultuur.amsterdam@dwars.org